Alliander
Wij zijn Alliander, aangenaam!

Wat doet Alliander?
Alliander werkt aan de grootste uitdaging van onze eeuw: de energietransitie. Windmolens, zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen: allemaal hebben ze invloed op ons elektriciteits- en gasnet. Het is aan ons om het energienet klaar te maken voor deze nieuwe wereld. En heel Nederland kijkt met ons mee.

Alliander ontwikkelt en beheert het energienet. Dagelijks houden wij ons bezig met het onderhouden en aanleggen van het energienet én het toekomstbestendig maken ervan. Via ons net ontvangen ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven elektriciteit, gas en warmte. Dit alles doen wij met ruim 7.000 collega’s werkzaam in IT, techniek en management functies.

Een traineeship bij Alliander
Denk je na over een traineeship? Wij bieden je een uniek traineeship van minimaal 1,5 en maximaal 2 jaar, afhankelijk van jouw keuzes. Of je nou voor ons Management, Technisch, IT of Finance traineeship kiest, je krijgt de ruimte om zelf invulling aan je traineeship te geven. Jij bepaalt welke opdrachten je gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan: het analyseren van data om toekomstige storingen in ons net te voorspellen, te onderzoeken of waterstof door ons net kan vloeien, het ontwikkelen van VR applicaties om onze monteurs sneller op te leiden of het leiden van nieuwe innovatietrajecten. Je voert minimaal 2 en maximaal 4 opdrachten uit en elke opdracht is weer anders.

Daarnaast geeft een traineeship niet alleen een spurt aan je professionele carrière, maar ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens je gehele traineeship volg je een persoonlijk ontwikkelprogramma bij De Baak. Dit alles doe je niet alleen, maar met jouw 15 mede-trainees.

Missie Alliander

Wij zijn onmisbaar in de overgang naar de duurzame wereld. De grootste opgave in ons bestaan. Hierin zijn voor ons drie waarden belangrijk: verantwoordelijkheid, vooruitgang en daadkracht. Iedere dag voeren we met passie ons werk uit en zoeken we naar innovatieve oplossingen om onze dienstverlening te verbeteren. We werken aan een duurzame energievoorziening in Nederland én aan duurzaamheid binnen ons eigen bedrijf

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 7300
 
Aantal aangenomen kandidaten per jaar
WO kandidaten 200

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland, Duitsland
Hoofdkantoren NL Arnhem
 
Vestigingen in Nederland
Amsterdam, Duiven, Leeuwarden
Startdisciplines van Alliander
IT / Data, Finance / Accountancy, Management, Management traineeships, Techniek

Branches van Alliander

  • Energiebedrijven
Startsalaris Alliander
Geen informatie

Stagemogelijkheden Alliander

  • Stage in Nederland.

Aantal stageplaatsen: 100 per jaar 

Vind hier je stage bij Alliander