Alliander
Wij zijn Alliander, aangenaam!

 

De wereld om ons heen verandert snel. De energietransitie is in volle gang. Windmolens, zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen: allemaal hebben ze invloed op ons elektriciteits- en gasnet. Het is aan ons om de energienetten klaar te maken voor deze nieuwe wereld. Wij spelen een cruciale rol in de overgang naar een duurzame energievoorziening. En heel Nederland praat met ons mee. Dat maakt werken bij Alliander extra spannend. Als je op zoek bent naar een beetje spanning in je werk, dan zit je goed bij het meest energieke bedrijf van Nederland!

Wat doet Alliander?
Wij ontwikkelen en beheren energienetten. Dagelijks houden wij ons bezig met het onderhouden en aanleggen van kabels en leidingen. Via deze kabels en leidingen ontvangen ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven elektriciteit, gas en warmte. We zijn er trots op dat onze netten met een leveringsbetrouwbaarheid van meer dan 99,99% tot één van de betrouwbaarste ter wereld behoren. Samen met ruim 7000 collega’s zorgen we ervoor dat het licht brandt, de huizen warm zijn en de bedrijven draaien.

Duurzaam
Wij zijn onmisbaar in de overgang naar de duurzame wereld. De grootste opgave in ons bestaan. Hierin zijn voor ons drie kernwaarden belangrijk: verantwoordelijkheid, vooruitgang en daadkracht. Iedere dag voeren we met passie ons werk uit en zoeken we naar innovatieve oplossingen om onze dienstverlening te verbeteren. We werken aan een duurzame energievoorziening in Nederland én aan duurzaamheid binnen ons eigen bedrijf.

Een traineeship bij Alliander
Denk je na over een traineeship? Wij bieden je een uniek traineeship van minimaal 1,5 en maximaal 2 jaar, afhankelijk van jouw keuzes. Of je nou voor ons Management, Technisch, IT of Finance traineeship kiest, je krijgt de ruimte om zelf invulling aan je traineeship te geven. Jij bepaalt welke opdrachten je gaat doen. Dit zijn er minimaal 2 en maximaal 4, en elke opdracht is weer anders. Daarnaast volg je samen met je medetrainees een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling: De Baak.

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 7300
 
Aantal aangenomen kandidaten per jaar
WO kandidaten 200

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland, Duitsland
Hoofdkantoren NL Arnhem
 
Vestigingen in Nederland
Amsterdam, Duiven, Leeuwarden
Startdisciplines van Alliander
Automatisering / ICT, Financieel / administratief, Management, Management traineeships, Techniek

Branches van Alliander

  • Energiebedrijven
Startsalaris Alliander
Geen informatie

Stagemogelijkheden Alliander

  • Stage in Nederland.

Aantal stageplaatsen: 100 per jaar 

Vind hier je stage bij Alliander