Alliander
Wij zijn Alliander, aangenaam!


Alliander is een netwerkbedrijf, waarin verschillende bedrijven actief zijn. Gezamenlijk zorgen wij voor de distributie van energie in een groot deel van Nederland. Dagelijks houden wij ons bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die stroom en gas leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven in de regio’s Noord, Oost en West. Een groot deel van onze collega’s is 24/7 bezig met het onderhouden van de energienetten en het oplossen van storingen.
Alliander bereidt zich voor op haar rol en taak als netwerkbedrijf van de toekomst; door via innovatie snel slimme oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Oplossingen waarmee we de maatschappelijke kosten van onze energievoorziening beperken en waarmee iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie.

Onze bedrijfscultuur
Voor ons zijn drie kernwaarden belangrijk: sensitief, samen en slim. Iedere dag voeren we met passie ons werk uit en zoeken we naar innovatie oplossingen om onze dienstverlening te verbeteren. Wil jij in een inspirerende omgeving werken? Samen met hardwerkende collega’s die hart hebben voor energie? Een omgeving met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de ruimte om ideeën te ontwikkelen? Bij Alliander kan je zeker jouw energie kwijt!

Diversiteit op de werkvloer
De energietransitie is een complexe uitdaging waar we al het beschikbaar talent, verschillende perspectieven en uiteenlopende competenties voor nodig hebben. Door slim gebruik te maken van onze verschillen, kunnen we iedereen, nu en in de toekomst, blijven voorzien van betrouwbare, duurzame en betaalbare energie.

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 7100
 

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland
Hoofdkantoren NL Arnhem
 
Vestigingen in Nederland
Amsterdam, Duiven, Leeuwarden
Startdisciplines van Alliander
Automatisering / ICT, Financieel / administratief, Management, Management traineeships, Techniek

Branches van Alliander

  • Energiebedrijven
Startsalaris Alliander
Geen informatie

Stagemogelijkheden Alliander

  • Stage in Nederland.