Belastingdienst
Belastingdienst

Wordt Nederland binnenkort mede mogelijk gemaakt door jou?
Werken bij de Belastingdienst betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Want zonder belastingen geen geld voor goede zorg, onderwijs, veiligheid, sociale zekerheid, infrastructuur en andere uitgaven die we allemaal belangrijk vinden. Naast belastingen doen wij ook douanezaken en toeslagen. Dus elke burger of ondernemer komt met ons werk in aanraking. En veel van deze Nederlanders kijken met een kritische blik mee over onze schouders. Dat vraagt om een snelle, soepele en vooral kundige dienstverlening. Wat werken bij de Belastingdienst behalve bevredigend ook erg interessant maakt. En daarbij horen natuurlijk prima arbeidsvoorwaarden.

Voor iedereen een passende functie

Die bijdrage aan een beter Nederland kan je bij ons op verschillende niveaus leveren. De Belastingdienst is breed en de diversiteit aan werkzaamheden is enorm. Er zijn functies in praktisch elk vakgebied. Van medewerker ondersteuning tot accountant. En van Douane-expert tot ICT-specialist. En waar de ene medewerker zich vastbijt in ingewikkelde cijfers en gegevens, gaat de andere regelmatig op bedrijfsbezoek bij ondernemers in gesprek.

Geloofwaardig, verantwoordelijk en zorgvuldig
Je vindt ons overal in Nederland. Van Groningen tot Maastricht, van de Rotterdamse haven tot luchthaven Schiphol. Waar je ook komt, overal zullen onze medewerkers zich dienstverlenend en rechtvaardig opstellen. Dat vinden we belangrijk en daar sturen we op. Daarnaast maken de woorden Geloofwaardig, Verantwoordelijk en Zorgvuldig duidelijk waar wij voor staan. Ze geven weer wat burgers en bedrijven van ons mogen verwachten. Maar ook wat onze eigen medewerkers van ons mogen verwachten.

Collegialiteit

Hoewel wij een grote organisatie zijn, ervaren onze medewerkers de werksfeer niet als formeel of afstandelijk. Integendeel. Bij ons staat collegialiteit hoog in het vaandel. Zoals we onze klanten zo goed mogelijk proberen te helpen, zo gebeurt dat ook bij collega's onderling. Daardoor kunnen we elkaar gemakkelijker vinden en goed samenwerken. Onze medewerkers voelen zich daarnaast betrokken bij hun werk en hun maatschappelijke rol.

We ambiëren een werkomgeving waarin elke medewerker een sterke verbinding met de inhoud van het werk en de doelen van de organisatie voelt. We willen dat onze medewerkers resultaatgericht gedrag tonen. Dat betekent: afspraak is afspraak en verantwoording afleggen over het nakomen daarvan. Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Missie Belastingdienst

Dit is de Belastingdienst
De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. We werken aan een financieel gezond Nederland door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en toezicht uit te oefenen. Dankzij het werk van onze specialisten is er geld voor onder meer de zorg, het onderwijs, de cultuur en openbaar vervoer.

Onze ruim 20.000 medewerkers werken in kantoren verspreid over het hele land, en ook vanuit huis. Zij zorgen ervoor dat burgers en bedrijven zo makkelijk mogelijk hun verplichten kunnen nakomen en gebruik kunnen maken van hun rechten. Allemaal tegen een achtergrond van een constant veranderende wetgeving en een dynamische samenleving met ruim 17 miljoen mensen.

Waarom kiezen voor Belastingdienst

Bijdragen aan iets voor ons allemaal

Ervoor zorgen dat Nederland blijft draaien. Dát doen wij. Dankzij het werk van specialisten bij de Belastingdienst is er geld voor onder meer de zorg, het onderwijs, de cultuur en ons openbaar vervoor. Ontdek welke rol jij hierin kunt spelen.

Samen met specialisten op alle niveaus

Iedereen kan een bijdrage leveren vanuit zijn of haar expertise, of je nu student, starter of professional bent. Bij de Belastingdienst werk je samen met specialisten binnen en buiten je eigen expertise. Daarnaast werk je ook nauw samen met andere overheden en private en publieke partijen.

In een omgeving waar vernieuweing voorop staat

De wereld wordt steeds complexer. Daarom vernieuwen we bij de Belastingdienst continu. We streven ernaar om onze digitale dienstverlening te combineren met een persoonlijke benadering: digitaal waar mogelijk, kleinschalig en persoonlijk waar het moet.

Altijd blijven leren en ontwikkelen

Bij de Belastingdienst krijg je daar volop de ruimte voor. We investeren in vakmanschap en ondersteunen je volop in je ontwikkeling met een gepast opleidingsaanbod, flexibele leertrajecten, interessante projecten en doorgroeimogelijkheden.

Met verschillende achtergronden & in divers samengestelde teams

Voor het goed functioneren van de Belastingdienst zijn verschillende perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis van groot belang. Daarom zetten we ons actief in voor het werken in dives samengestelde teams in een inclusieve organisatiecultuur.

Bedrijfscultuur Belastingdienst

Breed Gespecialiseerd
Dynamisch Stabiel
Extern gericht Interne focus
Formele cultuur Informele cultuur
Formele dresscode Casual
Grote organisatie Kleine organisatie
Mobiele werkplek Vaste werkplek
Nationaal Internationaal
Overwerken Reguliere werktijden
Platte organisatie Hiërarchisch
Teamverband Individueel werken
Traditioneel Jong bedrijf
Up or out systeem Diverse loopbanen
Vast salaris Prestatiegebonden
Veel begeleiding Zelfstandig
Veeleisend "Normale" werkdruk

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 25000
 

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland
Hoofdkantoren NL Utrecht
 
Vestigingen in Nederland
-
Startdisciplines van Belastingdienst
Finance / Accountancy, Management

Branches van Belastingdienst

  • Belastingadvieskantoren
  • Gemeentelijke overheidsorganen
Startsalaris Belastingdienst
Geen informatie

Sollicitantenprofiel Belastingdienst

Gezochte competenties

Zeer belangrijk:
  • Samenwerken

Stagemogelijkheden Belastingdienst

  • Stage in Nederland.
  • Afstudeerstage in Nederland en het buitenland.