BCG
Boston Consulting Group (BCG) - Introductie

Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van Strategy Consulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies gericht op blijvend concurrentievoordeel voor haar klanten. Dit advies is baanbrekend en bedrijfsspecifiek. De projecten, die altijd in teamverband met de klant worden uitgevoerd, variëren van fusies en overnames tot herstructureringen, van groeistrategieën tot innovatie. BCG adviseert vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Retail, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Aan de basis van de adviezen ligt altijd fact based kwantitatief analysewerk. Klanten zijn multinationals en staan aan de top van het bedrijfsleven. BCG is het snelst groeiende strategisch advieskantoor van Nederland. Consultants zijn zowel teamplayer als onafhankelijk denker, zowel creatief als gestructureerd, zowel rationeel als emotioneel intelligent. BCG biedt uitstekende internationale trainingsprogramma’s en uitgebreide persoonlijke carrièrebegeleiding: voor ambitieuze kandidaten de ideale werkomgeving om het maximale uit zichzelf te halen.

Het maximale uit jezelf halen
De kwaliteit van onze mensen bepaalt de kwaliteit van ons werk. Daarom zorgt BCG voor een optimaal klimaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Meer verantwoordelijkheid gaat bij ons altijd gepaard met toenemende kennis en vaardigheden. Als je aan een nieuw project begint vergt dat altijd meer vaardigheden en kennis van je dan het vorige. ‘Learning on the job’ levert de belangrijkste leermomenten op. BCG zorgt ervoor dat de projecten en teams waarin je werkt samen een optimale leercurve vormen. Daartoe werk je in verschillende soorten projecten, in uiteenlopende industrieën, in uiteenlopende landen en met diverse collega’s en deskundigen.

Verder kent BCG een uitgebreid trainingsprogramma voor alle niveaus. Er is een standaard trainingsprogramma die bij de betreffende positie hoort. Daarnaast is er ruimte voor individuele trainingen. Om je persoonlijke ontwikkeling goed te monitoren evalueer je na afloop van iedere case met de projectleider jouw bijdrage aan het project. De feedback in de evaluaties is opbouwend en gericht op verdere persoonlijke ontwikkeling.

Oriëntatie mogelijkheden
BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid om stage te lopen. Je werkt dan als Visiting Associate (VA) ongeveer drie maanden mee aan een case. Als VA ben je onderdeel van het projectteam en verantwoordelijk voor een eigen module. Dat kan een marktanalyse voor een merk zijn, een structuurvergelijking van ondernemingen in de auto-industrie of een winstberekening voor een bedrijf in de industrial goods. Een stage is dus een goede manier om het werk bij BCG in de praktijk te leren kennen! Je wordt hierbij intensief begeleid en krijgt na afloop van je stage uitgebreide feedback.

Wanneer je bent afgestudeerd kan je solliciteren voor onze startersfunctie Associate. Associates vormen een essentieel onderdeel van ieder projectteam. BCG zorgt dat associates verschillende type projecten doen in uiteenlopende industrieën. Zo ontwikkel je snel een breed inzicht in essentiële ondernemingsvraagstukken. Gedurende het hele jaar kan je solliciteren en iedere eerste dag van de maand starten met jouw nieuwe baan!

BCG biedt daarnaast het hele jaar door de mogelijkheid kennis met ons te maken. We maken graag met jullie kennis bij BCG is in Town, on campus, tijdens onze inhousedagen, masterclass of meerdaagse Business Courses naar het buitenland!

Elk jaar organiseren in november we een vijfdaagse Business Course naar Berlijn en in mei een vijfdaagse Business Course naar Rome. Dit is de World Food Programma (WFP) Business Course, waar je na gaat denken over strategische oplossingen voor het wereldhonger probleem.

Wie zoeken we?
Wij zijn op zoek naar mensen met vaardigheden als analytisch vermogen die gestructureerd en logisch kunnen denken. Wij zoeken daarnaast mensen die het vermogen tot inspireren en leiderschap hebben. Met veel energie, humor, een eigen persoonlijkheid en met wie het leuk werken is.

Spreekt onze organisatie, werkwijze en cultuur jou aan? Kijk voor meer informatie over BCG en onze sollicitatiemogelijkheden op www.bcg.nl. 

Missie BCG

BCG streeft er naar om 's werelds beste organisaties te helpen bij het maken van onmiskenbare verbeteringen voor de toekomst en prestaties door het creëren van unieke baanbrekende ideeën voor onze klanten, het bedrijfsleven en onze maatschappij.Kernactiviteiten BCG

BCG adviseert multinationals en de top van het nationale bedrijfsleven op het gebied van strategie, organisatie en bedrijfsprocessen vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Retail, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Het samenwerken met de klant staat centraal, niet een afstandelijk advies. BCG werkt aan complexe problemen die geen standaard aanpak vragen, maar een combinatie van conceptuele creativiteit, gedegen kwantitatieve analyse en oorspronkelijkheid. Gezien het vaak strategische en unieke karakter van de problemen zijn wij niet gespecialiseerd in bepaalde functies zoals marketing of productie, maar zijn onze consultants generalisten.

Manier van zaken doen

 • Business to Business

Waarom kiezen voor BCG

# 1 Strategy Consultant
Werk met impact
Baanbrekende en bedrijfsspecifieke adviezen
Gepassioneerde professionals
De ideale omgeving om het maximale uit jezelf te halen

Bedrijfscultuur BCG

Dynamisch Stabiel
Eigen kamer Kantoortuin
Extern gericht Interne focus
Formele cultuur Informele cultuur
Formele dresscode Casual
Grote organisatie Kleine organisatie
Mobiele werkplek Vaste werkplek
Nationaal Internationaal
Overwerken Reguliere werktijden
Platte organisatie Hiërarchisch
Teamverband Individueel werken
Traditioneel Jong bedrijf
Vast salaris Prestatiegebonden
Veel begeleiding Zelfstandig
Veeleisend "Normale" werkdruk

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 240 (100% hoger opgeleid)
Internationaal 15000
 
Aantal aangenomen kandidaten per jaar
WO kandidaten 30

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Verenigde Staten van Amerika
Hoofdkantoren NL Amsterdam
 
Vestigingen in Nederland
Amsterdam
Startdisciplines van BCG
Consultancy en beleid, Management

Branches van BCG

 • Organisatieadviesbureaus
 • Strategisch adviesbureaus

BCG adviseert organisaties vanuit verschillende Practice Areas als:
Technology & Communications
Industrial Goods
Consumer Goods
Energy & Utilities
Financial Services

Startsalaris BCG
Geen informatie

Sollicitantenprofiel BCG

Gezochte competenties

Belangrijk:
 • Stressbestendig
 • Sociaal
 • Samenwerken
 • Organisatietalent
 • Ondernemersschap
 • Onafhankelijkheid
 • Loyaliteit
 • Lidmaatschap van studentenvereniging
 • Leiderschap
 • Internationale ambitie
 • Intelligentie
 • Initiatiefrijk
 • Humor
 • Hoge cijfers op universiteit
 • Hoge cijfers op middelbare school
 • Goede mondelinge communicatieve vaardigheden
 • Buitenlandervaring
 • Bestuurlijke ervaring opgedaan tijdens studie

Talenkennis

Verstaan / lezen Spreken / schrijven
Nederlands
Engels

Stagemogelijkheden BCG

 • Stage in Nederland.

Tijdens ons Visiting Associate Programme ga je aan de slag in de dynamische consulting praktijk. Als stagiair werk je circa drie maanden mee aan een stevig, uitdagend project op het gebied van strategie en organisatie. Als volwaardig lid van een team met ervaren consultants die je intensief begeleiden, draag je bij aan het vormgeven van aanpak en oplossingsrichting. Ben je in de laatste fase van je academische studie, beschik je over een bovengemiddeld analytisch vermogen en voel je je aangesproken door onze organisatie, werkwijze en cultuur, neem dan contact op!

Per jaar nemen wij gemiddeld 10-15 stagiaires aan!