Capgemini
Werken bij Capgemini

Heb je al een interessante vacature gezien? Of sprak een bepaald vakgebied je juist aan? Dan ben je vast ook benieuwd naar wat Capgemini jou kan bieden. Daarom vertellen we je graag wat meer over wie we zijn, wat we doen en wat je van ons kunt verwachten.

Over Capgemini
Capgemini is 's werelds grootste dienstverlener op het gebied van consultancy, technologie en outsourcing. Maar hoe is Capgemini eigenlijk ontstaan? Voor wie werken wij? En wat zijn onze kernwaarden? Je leest het allemaal bij 'Over Capgemini'.

Onze mensen
Een leuke functie en goede arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk belangrijke factoren bij de keuze voor een nieuwe baan. Maar net zo belangrijk, of misschien wel belangrijker is de sfeer binnen een organisatie. Want in een fijne werkomgeving kom je pas echt goed tot je recht, nietwaar? Ben je nu benieuwd hoe de werksfeer bij Capgemini is? En wat voor leuke activiteiten wij buiten werktijd doen? Lees dan vooral verder.

Groei & ontwikkeling
Wij geloven dat ons succes wordt behaald en ondersteund door onze medewerkers en hun expertise. Daarom ondersteunen we jou vanaf je eerste werkdag bij de ontwikkeling van je competenties en capaciteiten. Bijvoorbeeld met ons All you can train programma, de Capgemini Academy, Capgemini University en Advantage You. Meer over al onze trainingsmogelijkheden lees je bij 'Groei & ontwikkeling'.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Dagelijks helpen wij verschillende grote opdrachtgevers op weg met hun digitale transformatie. Maar daarnaast zetten wij onze skills ook graag in om iets terug te geven aan de maatschappij. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en milieu, door het creëren van een fijn werkklimaat of door een positieve bijdrage te leveren aan non profit organisaties. Meer weten? Lees dan vooral onze MVO strategie.

Arbeidsvoorwaarden
Bij Capgemini hebben wij een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket. En het mooie van dit pakket is dat het bestaat uit een groot aantal individuele keuzemogelijkheden. Zo bepaal je voor een groot deel zelf hoe jouw arbeidsvoorwaardenpakket eruit ziet. Bij 'Arbeidsvoorwaarden' lees je meer over alle mogelijkheden.

Achtergrond en opleiding
Je kunt bij ons met veel verschillende opleidingen en achtergronden terecht. Veel van onze collega’s hebben een bèta achtergrond of IT opleiding afgerond. Maar ook als je bijvoorbeeld een management of business achtergrond hebt, kan je voor verschillende functies in aanmerking komen. Welke opleiding of achtergrond je exact nodig hebt voor een functie, vind je terug in de vacature.

YoungCapgemini
Voor alle Young Professionals binnen Capgemini is er YoungCapgemini. Zij organiseren geregeld evenementen specifiek voor deze doelgroep: denk aan het jaarlijkse Summer Event, verschillende netwerkborrels, events met andere bedrijven en de Young Professional of the Year Awards. Daarnaast organiseren zij een grootschalig onderzoek naar wat jonge professionals bezighoudt en motiveert. Wat zijn bijvoorbeeld hun verwachtingen van Capgemini en in welke mate worden jonge professionals betrokken? Dit alles om een werkplek te creëren die inspireert en past bij de behoeften van de Young Professionals.

Missie Capgemini

Onze visie: technologie krijgt waarde dankzij mensen

We zijn ons ervan bewust dat bedrijfswaarde niet alleen met technologie gerealiseerd kan worden. Het begint met mensen: experts die samenwerken om door te dringen tot het hart van uw bedrijfsdoelstellingen en de oplossingen te ontwikkelen die het beste aan deze doelstellingen tegemoetkomen. Deze aanpak van technologie, waarbij mensen centraal staan, geeft uiteindelijk de doorslag voor het succes van uw bedrijf.

Onze missie: samen met u creëren en leveren we business- en IT-oplossingen die op uw behoeften aansluiten en concrete resultaten opleveren

Capgemini helpt u bij het transformeren van uw organisatie en het verbeteren van prestaties. We willen u de mogelijkheid geven om snel en intuïtief in te spelen op veranderingen in de marktdynamiek. Door u in staat te stellen de juiste technologie in te zetten, vergroten we uw wendbaarheid, flexibiliteit en concurrentievermogen.

Samenwerking staat centraal bij onze manier van werken. Onze experts vormen samen met uw mensen een hecht team. Samenwerking is voor ons meer dan een belofte: onze klanten verwachten niet minder van ons. Dit concept noemen we: Collaborative Business Experience®. Het is een concept dat doorklinkt in elke interactie. Het is ook de manier waarop we hechte en effectieve relaties vormen.

 

Waarom kiezen voor Capgemini

10. Jouw waarden zijn ook onze waarden
Wij laten ons leiden door zeven kernwaarden: eerlijkheid, durf, vertrouwen, vrijheid, teamgeest, bescheidenheid en plezier. Wie zich in deze waarden kan vinden, zal zich bij ons zeker op het gemak voelen.

9. Mensen staan voorop
Op basis van ons People Charter bevorderen we vrije uitwisseling van ideeën, respect voor verschillen en een prettige werksfeer voor iedereen.

8. Blijven leren
Aan de Capgemini University kun je jezelf verder ontwikkelen via klassikale of virtuele cursussen, modules voor e-learning en online multimediaresources.

7. Vrijheid om te groeien
In de loop van je carrière kan je perspectief veranderen. Tijd voor een nieuwe focus? Zin in een andere richting? Wij staan altijd klaar om je te helpen.

6. Inspiratie door collega's
Dankzij onze culturele diversiteit kun je altijd inspiratie opdoen bij de mensen in je omgeving.

5. Geen sleur
Bij ons zijn afwisseling en nieuwe uitdagingen schering en inslag. Van het werk dat je doet tot de mensen die je ontmoet en de plaatsen die je bezoekt: ‘saai’ is het nooit.

4. De juiste balans
Je bent uiteindelijk ook maar een mens. Net als wij. Daarom proberen we te zorgen dat onze medewerkers een gezonde, prettige balans tussen werk en privé kunnen handhaven.

3. Steun bij loopbaanontwikkeling
Wij blijven altijd doorgroeien en jij hopelijk ook. Via de Capgemini University geven we een hoge prioriteit aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

2. Veel gelegenheid om te reizen
We hebben 300 vestigingen in 40 landen over de hele wereld. Je krijgt volop gelegenheid om verschillende locaties te bezoeken of in het buitenland te werken.

1. Direct aan de slag
Net afgestudeerd of een ervaren professional? Bij ons kun je vanaf de allereerste dag aan de slag met serieuze, uitdagende projecten.

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 4000
Internationaal 180000
 
Aantal aangenomen kandidaten per jaar
WO kandidaten 150
HBO kandidaten 200

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Frankrijk, Nederland
Hoofdkantoren NL -
 
Vestigingen in Nederland
Utrecht
Startdisciplines van Capgemini
Automatisering / ICT, Consultancy en beleid

Branches van Capgemini

  • Consultancy
  • ICT Consultancy
  • Organisatieadviesbureaus
  • Strategisch adviesbureaus
Startsalaris Capgemini
Geen informatie

Sollicitantenprofiel Capgemini

Talenkennis

Verstaan / lezen Spreken / schrijven
Nederlands
Engels

Stagemogelijkheden Capgemini

  • Stage in Nederland.
  • Afstudeerstage in Nederland.