Gemeente Zoetermeer
Werken bij Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer als werkgever
De gemeente Zoetermeer is een toekomstgerichte organisatie, waarin de mens centraal staat. 'Samenwerken, daadkracht en vertrouwen' is de manier waarop we samen met het bestuur, de medewerkers, de inwoners en onze netwerkpartners werken aan het realiseren van het beste resultaat voor de stad Zoetermeer. In onze organisatie werken we intensief samen met onze collega's over de grenzen van afdelingen heen, en met onze externe partners in de samenleving. Een breed Managementteam, waarin alle afdelingen zijn vertegenwoordigd, stuurt de organisatie aan. Op deze manier zijn we in staat snel en flexibel te blijven inspelen op de veranderingen in de wereld om ons heen.

De uitdagingen voor het komende decennium zijn enorm, zowel in omvang als in snelheid. Klimaatverandering, financiële opgaven, technologische ontwikkelingen en maatschappelijke veranderingen. Al deze ontwikkelingen leiden tot nieuwe vragen, tot niet eerder gestelde vragen. Het komend decennium vraagt om nieuwsgierigheid, creativiteit en voortdurend leren. Om na te denken over de waan van de dag heen. Om jezelf, je collega’s en het bestuur van de stad uit te dagen. De oplossingen voor die toekomst moeten we de komende jaren bedenken, starten, testen en uitwerken. In het verleden liggen niet alle antwoorden, in de routine ligt niet altijd een oplossing en innovatie is geen luxe.

Werken voor de stad Zoetermeer was nog nooit zo interessant. Als organisatie willen we niet alleen voor, maar ook mét de stad het verschil maken, zowel vandaag als in de toekomst.

Onze missie is daarom: "Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen".

Zoetermeer groeit sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw als kool en er komt voorlopig geen einde aan onze ambities wat betreft uitbreiding, vernieuwing en verbetering van de stad. Dat is zichtbaar in zo’n 35 lopende programma’s en projecten, waarvan bijna 15 groot en/of van aanzienlijk belang. Voorbeelden van deze laatste zijn de Entree Zoetermeer en het Dutch Innovation Park.

Wil jij een bijdrage leveren aan deze uitdagingen kijk dan op onze vacaturesite: www.werkenbijzoetermeer.nl

Missie Gemeente Zoetermeer

Meer weten over gemeente Zoetermeer
Een leefbare stad met een doel
In één generatie van een dorp naar een gewaardeerde woonstad met bijna 125.000 inwoners. Dat is de geschiedenis van Zoetermeer in een notendop. Wij zijn een woon- en werkstad waar een groene omgeving samengaat met een hoogwaardig stedelijk aanbod van onderwijs, werkgelegenheid, cultuur en recreatie. En dat moet zo blijven!

Als gemeente gaan we daarom aan de slag voor de stad, samen met onze partners, inwoners en ondernemers. We spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Met hart voor de stad en met de eigen kracht van inwoners en medewerkers. We bouwen en bewegen samen met onze inwoners en partners, zodat we geen ontwikkeling, initiatief of kans missen. En we nemen de tijd en ruimte om te leren binnen ons werk.

Laat je talent tellen
Is dienstverlening helemaal jouw ding? Bouw je graag mee aan een stad waar heel veel kan? Of ligt je hart bij het vinden van oplossingen voor maatschappelijke ontwikkelingen? We stimuleren onze medewerkers om mobiel en flexibel te zijn en zoeken naar de beste plaats om hen in hun ontwikkeling te stimuleren. Goede ontplooiingsmogelijkheden geven meer plezier aan je werk.

Een moderne werkomgeving
Licht, ruimte en uitnodiging tot samenwerking. Dat typeert ons gloednieuwe stadhuis. Modern, duurzaam en berekend op de toekomst. Van open werkplekken, stilteruimtes tot het vergadercentrum met de modernste faciliteiten, voor iedereen. Elk moment is er een passende plek en met onze moderne werkplekinrichting is werken overal mogelijk.

Zoetermeer is de plek!
Zoetermeer heeft voor velen nog onontdekte verrassingen. Je zult je er geen moment vervelen! Of je nu toe bent aan ontspanning of inspanning: in Zoetermeer is altijd iets te beleven. Ontdek het uitgebreide winkelaanbod, de lokale horeca leef je uit op het gebied van sport. Ook op het gebied van cultuur en muziek heeft Zoetermeer een verrassend veelzijdig aanbod. En wist je dat bijna geen stad in Nederland zoveel mogelijkheden heeft om te ontspannen in het groen als Zoetermeer? Voor meer informatie over Zoetermeer: https://www.zoetermeerisdeplek.nl/

Startdisciplines van Gemeente Zoetermeer
IT / Data, Consultancy, Finance / Accountancy, Inkoop, Juridisch, Kwaliteit, arbo en milieu, Supply Chain / Logistiek, Marketing, Human Resources, Communicatie / reclame, Techniek, Wetenschap / R&D

Branches van Gemeente Zoetermeer

  • Belasting en douanediensten
  • Defensie
  • Gemeentelijke overheidsorganen
  • Landelijke overheidsdiensten
  • Ministeries
  • Non Profit algemeen
  • Overheid en semi-overheid
  • Provincies
Startsalaris Gemeente Zoetermeer
Start Na 2 jaar
HBO € 32500,- € 37500,-
WO € 32500,- € 37500,-
(Gemiddelde bruto startsalaris inclusief vakantiegeld)

Stagemogelijkheden Gemeente Zoetermeer

  • Stage in Nederland.
  • Afstudeerstage in Nederland.

Stagemogelijkheden gemeente Zoetermeer
Als student denk je natuurlijk graag na over je toekomst en wat je wil bereiken. Ook wij in Zoetermeer denken na over de toekomst van onze stad. Ben je leergierig? En wil je ervaring opdoen bij de gemeente Zoetermeer? Dan bieden wij je graag stageplekken aan.

Wat voor stages kun je bij ons volgen?
Een gemeentelijke organisatie behandelt diverse maatschappelijke onderwerpen en heeft uiteraard veel met de politiek te maken.

Bij ons kun je op verschillende niveaus de volgende stages vervullen:

• Snuffelstage
• Meeloopstage
• Afstudeerstage

Solliciteren

Hoe ziet een stage eruit?
Als stagiair ben je een volwaardige medewerker. Wij vinden het fijn als je je ook professioneel en proactief gedraagt en initiatief toont. Iedere stagiair heeft een stagebegeleider. De gemeente geeft je tijdens je stage een vergoeding om je onkosten te dekken.