Ministerie van Financiën
Ministerie van Financiën

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Werk mee aan een financieel gezond Nederland
Werk je graag in een omgeving midden in de politieke belangstelling? Wil je de mogelijkheden krijgen om je steeds te ontwikkelen en door te groeien? Dan pas je uitstekend bij het ministerie van Financiën.

De lijnen zijn kort. Dat betekent dat ook starters snel met de politieke en ambtelijke top om de tafel zitten. Investeren in onze medewerkers vinden wij vanzelfsprekend. We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving. Bekijk onze vacatures.

Arbeidsvoorwaarden
De Rijksoverheid heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het ministerie van Financiën hecht bovendien veel belang aan jouw ontwikkeling. Tijdens je werk treden ervaren collega’s op als coach of mentor. Daarnaast krijg je hulp in de vorm van allerlei individuele en collectieve opleidingsprogramma's. Zo blijf je binnen Financiën in beweging.

Stages bij het ministerie van Financiën
Ben je als student op zoek naar een uitdagende stage en heb je affiniteit met overheidsfinanciën? Dan is een stage bij het ministerie van Financiën een uitgelezen kans om jezelf te ontplooien. Bij Financiën staat persoonlijke ontwikkeling voorop en vragen we vanaf dag 1 om jouw mening. Het ministerie van Financiën biedt regelmatig stageplekken aan. Deze vind je onder onze vacatures hier op de website van Werken voor Nederland. Staat er op dit moment niets voor je tussen? Dan kun je een open sollicitatie sturen door je motivatie en cv naar recruitment@minfin.nl te sturen. We bekijken dan samen met jou of er een match is.

Traineeships bij het ministerie van Financiën
Het ministerie van Financiën biedt jaarlijks ongeveer 60 plekken voor trainees aan. Zo doen wij mee aan het Rijkstraineeprogramma en kun je bij ons aan de slag door middel van programma’s zoals de Beroepsopleiding Financieel-Economisch Beleidsmedewerker (BoFEB), het Financial Traineeship of het programma voor startende economen bij de Generale Thesaurie.

Lees meer over de traineeships, stage- en afstudeermogelijkheden.

Na je vwo aan de slag bij de Auditdienst Rijk
Bij het ministerie van Financiën kun je direct na je vwo-examen aan de slag bij de Auditdienst Rijk. Dit doe je door te werken én te studeren aan Nijenrode University. Wil je aan de slag als audit trainee? Lees meer over het audit traineeship of neem contact op met het ministerie via audittraineeship@minfin.nl.


Startsalaris Ministerie van Financiën
Geen informatie