PostNL
Welkom bij PostNL

Wij zijn de logistieke partner van online webwinkels, (zakelijke) dienstverleners en gemeenten. Dagelijks bezorgen we miljoenen pakketten en poststukken. Onze missie: de favoriete bezorger zijn en blijven. Met hoofd, hart en handen zetten 46.000 collega's zich in om onze belofte 'we hebben iets voor je' waar te maken. Van CEO tot postbezorger, van professional tot stagiair. Samen ontwikkelen we slimme diensten en oplossingen die het leven van onze klanten makkelijker maken en bedenken we manieren om kansen te pakken en kosten te besparen in een markt die zowel groeit (e-commerce) als krimpt (postvolumes).

 

Iedereen kent PostNL, maar wat voor een bedrijf zijn we nou eigenlijk?

Bij PostNL heerst een informele sfeer. Verwacht geen ballenbak-vergaderruimten of sushibar. Wel een prettige werkomgeving, de mogelijkheid om te flexwerken, een prima bedrijfsrestaurant en enthousiaste collega’s die voor je klaar staan om vragen te beantwoorden of je te helpen. Daarnaast hebben we actieve netwerken zoals STAP (Stagiairsclub PostNL), YoungPostNL, PostNL Pride (LGBT netwerk) en WIN (Women’s Inclusion Network). Zij organiseren regelmatig events om collega's te verbinden, verbreden en vermaken.


Start je carriere bij PostNL

Wil jij je carrière beginnen bij een van de grootste werkgevers van Nederland? Ben je een ondernemende student of starter, wil je je ontwikkelen en zoek je een werkgever die deze ambitie met je deelt? Dan ben je bij PostNL op je plek en starten we samen jouw succesvolle toekomst.

 

Management traineeship

Waar je normaal gesproken flink wat ervaring nodig hebt, start je met het management traineeship van PostNL, het Young Executive Programme (YEP), direct na je studie met een verantwoordelijke en leidinggevende baan. Je werkt vanaf dag één mee aan belangrijke projecten van PostNL. Het YEP duurt drie jaar en draait om jouw persoonlijke ontwikkeling, met speciale aandacht voor het ontwikkelen van je leiderschapscompetenties. Je leert in de praktijk door uitvoering van twee à drie functies en volgt daarnaast een tweejarig ontwikkelprogramma. Dit doe je voor een deel individueel en voor een deel samen met andere trainees. We hebben 4 richtingen waarin jij je als trainee kunt ontwikkelen: Business, Finance, IT Management en Logistics. Je traineeship is intensief. Je beloning is hoog: een bijzondere levenservaring en hechte vriendschappen. En dat is pas het begin van jouw carriere bij PostNL, want bij PostNL kun je doorgroeien naar verschillende senior posities.

 

Afstudeerstages en meewerkstages

Leren door mee te doen en mee te denken, daar geloven wij in. En dat is precies wat jij gaat doen als stagiair. Wij vragen van je dat de resultaten van je werk of onderzoek nuttig en toepasbaar zijn voor ons. Met jouw enthousiasme, ideeën en talent breng je jezelf en ons verder. Dat kan zowel in een meewerkstage of afstudeerstage. Bij ons krijg je persoonlijke begeleiding van een collega of manager, een stagevergoeding en reisvergoeding indien nodig.


Contact

Heb je vragen, wil je meer weten over je mogelijkheden? Wil je kennismaken met een trainee of stagiair? Dat kan. Onze recruiters staan voor je klaar:

Rosanne Sirre | rosanne.sirre@postnl.nl

Selma Rahman | selma.rahman@postnl.nl 


Solliciteren

Zie jij jezelf in een uitdagende rol bij PostNL? Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren. Dat kan via Qompas of bekijk onze vacatures op postnl.nl/werkenbij.

Missie PostNL

Wat breng jij mee?

Bij PostNL lever je een belangrijke bijdrage aan onze missie: zorgen dat Nederland blijft draaien. Elke dag bezorgen we miljoenen poststukken en pakketjes en zijn we de logistiek partner van vele bekende online aanbieders. We bedenken slimme ideeën en oplossingen waar mensen en bedrijven écht wat aan hebben. Nu en in de toekomst.

Eigenlijk is iedereen bij PostNL de sterkste schakel. Elke medewerker levert zijn bijdrage. Waar je je ook bevindt in de organisatie. Die bijdrage is altijd een wisselwerking. Op elk niveau. Je brengt iets mee voor onze klanten: vindingrijkheid, creativiteit, daadkracht, service met een glimlach of iets anders moois. En wat we jou brengen? Alle vrijheid om jezelf te zijn en je talenten en ideeën verder te ontwikkelen.

Wat breng jij mee? We zijn benieuwd naar je.

 

Kernactiviteiten PostNL

De toekomst

Jezelf ontwikkelen en vernieuwen is een van de belangrijkste dingen in het leven. We spreken uit ervaring. Want we doen dat al meer dan 200 jaar. Door trends en ontwikkelingen in de markt en maatschappij nauwlettend in de gaten te houden en hierop in te spelen. Met gerobotiseerde fulfilment systemen, it applicaties voor real-time track and trace, duurzame verpakkingen en initiatieven met postbezorgers die het fysieke contact zijn tussen gemeenten en bewoners. Wil je hier meer over weten? Bezoek postnl.nl/overpostnl.

De focus van deze strategie ligt op:

 • de groei van onze pakketactiviteiten;
 • het creëren van winstgevende groei in onze internationale activiteiten,
 • de handhaving van de winstgevendheid van onze briefpostactiviteiten in Nederland.

Onze dienstverlening op het gebied van e-commerce loopt van marketingdiensten (zowel online als offline) tot aan afleverdiensten bij de consument, en van retail services tot aan webshop-diensten. Onze e-commerce diensten omvatten daarnaast fulfilment en betalingsservices. Dit scala wordt niet alleen als aparte dienstverlening geleverd, maar ook als onderdeel van een geïntegreerde oplossing voor webwinkeliers. Wij verkennen actief nieuwe richtingen en kansen op het gebied van partnerschappen, retail en webwinkels, en potentiële spin-off activiteiten.

Pakketten

Bij Pakketten is het onze eerste prioriteit ons markaandeel te behouden in de snel groeiende B2C-standaardpakkettenmarkt, en tegelijkertijd onze positie op de B2B-markt en in aangrenzende markten te versterken. In de B2C-markt willen we dit bereiken door oplossingen met toegevoegde waarde te bieden, zoals veilige aflevering, twee-persoonsaflevering, betaling bij ontvangst en fulfilmentdiensten. Daarnaast willen we het logistieke model voor winkels verder ontwikkelen om te profiteren van synergieën in de B2C- en B2B-markten en op het gebied van geconsolideerde pakketzendingen. De groei in deze gebieden zal worden ondersteund door een nieuwe logistieke structuur en onze bestaande geavanceerde IT-infrastructuur.

International

De internationale postactiviteiten van PostNL zijn geconcentreerd op de drie Europese markten waar de liberalisering het verst gevorderd is: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. In deze landen streven we naar het uitbouwen van onze positie als leading challenger tegenover de nationale postbedrijven. We doen dit onder andere door modellen te ontwikkelen voor de pakketconsolidatie en via gemeenschappelijke inkoop. Daarnaast onderzoeken we andere mogelijkheden, zoals de last-mile-bezorging in het Verenigd Koninkrijk.

Post

In onze thuismarkt ligt de nadruk op het borgen van de winstgevendheid van onze briefpostactiviteiten. Om dit doel te realiseren in een krimpende, volledig geliberaliseerde markt zullen wij een flexibeler business model invoeren op basis van een distributieweek met piek- en daldagen. Daarnaast zullen we onze processen verder optimaliseren door het sorteren en de voorbereiding van de bezorging te combineren en verder te centraliseren.

Manier van zaken doen

 • Business to Business
 • Business to Consumer

Waarom kiezen voor PostNL

 • Directe verantwoordelijkheid
 • Interessante startfunctie
 • Diversiteit in werkzaamheden
 • Ontplooiings- en doorgroeimogelijkheden
 • Training en opleiding
 • Bedrijf met hoge ambities
 • Informele bedrijfscultuur
 • Flexwerken mogelijk
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

 

Bedrijfscultuur PostNL

Breed Gespecialiseerd
Dynamisch Stabiel
Eigen kamer Kantoortuin
Extern gericht Interne focus
Formele cultuur Informele cultuur
Formele dresscode Casual
Grote organisatie Kleine organisatie
Mobiele werkplek Vaste werkplek
Nationaal Internationaal
Overwerken Reguliere werktijden
Platte organisatie Hiërarchisch
Teamverband Individueel werken
Traditioneel Jong bedrijf
Up or out systeem Diverse loopbanen
Vast salaris Prestatiegebonden
Veel begeleiding Zelfstandig
Veeleisend "Normale" werkdruk

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 46500
 
Aantal aangenomen kandidaten per jaar
WO kandidaten 150
HBO kandidaten 150

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland, Nederland
Hoofdkantoren NL 's-Gravenhage
 
Vestigingen in Nederland
Amsterdam, Dordrecht, Haarlemmermeer, Hengelo (O), Rotterdam, 's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Utrecht, Venlo, Zwolle
Startdisciplines van PostNL
Automatisering / ICT, Financieel / administratief, Inkoop, Kwaliteit, arbo en milieu, Logistiek, Management, Management traineeships, Marketing, Personeel / organisatie, Productie, Communicatie / reclame, Techniek, Verkoop

Branches van PostNL

 • Post- en koeriersdiensten
 • Transport en Logistiek
 • Vervoer en opslag
Startsalaris PostNL
Geen informatie

Sollicitantenprofiel PostNL

Gezochte competenties

Zeer belangrijk:
 • Samenwerken
 • Resultaatgericht
 • Leiderschap

Talenkennis

Verstaan / lezen Spreken / schrijven
Nederlands

Stagemogelijkheden PostNL

 • Stage in Nederland.
 • Afstudeerstage in Nederland.

Voor meer informatie over meewerk-en afstudeerstages ga naar www.postnl.nl/stage of neem contact op met Silvia Stolk-de Jong via silvia.stolk-de.jong@postnl.nl