Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures
Raad van State
Raad van State

Werken bij de Raad van State betekent met twee benen in de maatschappij staan. Maar het betekent ook jezelf kunnen afsluiten om ingewikkelde juridische teksten te bestuderen. Of om een uitspraak te schrijven. Dat vraagt niet alleen veel van je concentratie, maar ook van je analytische vermogen, je juridische inzicht en je schrijfvaardigheid. Je werkt hier in een relatief jong team waar veel juridische kennis aanwezig is.

Wat doet de Raad van State?
De Raad van State heeft twee taken die te maken hebben met het bestuur van het land. De Raad van State adviseert de regering en het parlement over wetgeving en bestuur. Daarnaast spreken leden van de Raad van State recht in bestuursrechtelijke geschillen. De Raad is de hoogste algemene bestuursrechter in Nederland.

Resultaat in de samenleving
Een breed scala aan juridische aspecten van maatschappelijke problemen passeert de revue. De onderwerpen lopen sterk uiteen: van gaswinning in de Waddenzee tot de verblijfsvergunning van vreemdelingen, van de invoering van nieuwe strafrechtwetgeving tot de verbreding van rijkswegen. Het werk van de Raad haalt dan ook regelmatig het nieuws, zowel landelijk als regionaal.

Wie werken er bij de Raad?
Als jurist bij de Raad van State heb je dagelijks te maken met maatschappelijk relevante thema's: milieu, ruimtelijke ordening, vreemdelingenzaken of onderwijs. Voor al deze zaken is een gedegen juridische kennis en een flinke dosis doorzettingsvermogen van groot belang. Je moet ervan houden om je te verdiepen in ingewikkelde vraagstukken. Het als een uitdaging zien om helemaal in een juridisch probleem te duiken en dit tot in de puntjes uit te zoeken.
Juristen die bij de Raad van State werken, hebben een Master in het recht afgerond. Ze beschikken over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, goede redactionele vaardigheden en kunnen zich zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken. De juristen bij de Raad van State hebben een brede algemene kennis. Zij zijn geïnteresseerd in het raakvlak van recht, wetgeving en maatschappij.

Waarom werken bij de Raad?
Werken bij de Raad van State is uitdagend en afwisselend. Je kunt je juridische kennis direct inzetten en bent bezig met onderwerpen die in de samenleving spelen. Je werkt zelfstandig in een omgeving met veel juridische expertise. Tijdens het werk is er steeds ruimte voor begeleiding en bijscholing. Bij de Raad van State bouw je je juridische kennis en ervaring uit, waardoor je een kei wordt in het juridische werk. Deze werkervaring maakt je in de toekomst breed inzetbaar voor andere werkgevers, bijvoorbeeld de advocatuur, rechtbanken of ministeries.

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland
Hoofdkantoren NL 's-Gravenhage
 
Vestigingen in Nederland
's-Gravenhage

Branches van Raad van State

  • Landelijke overheidsdiensten

Wetgevingsadviseur & Bestuursrechter

Startsalaris Raad van State
Geen informatie