Rabobank
Jouw toekomst bij de Rabobank

De Rabobank is een bank voor en door klanten. Een coöperatieve bank met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn één van de grootste financiële instellingen ter wereld en tegelijkertijd zeer betrokken op lokaal niveau. We staan middenin de samenleving. Ons doel is klanten helpen met het realiseren van hun ambities. Daarbij willen we een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld.

Onze missie: Growing a better world together
De Rabobank is een maatschappelijke bank. Werken bij de Rabobank betekent de wereld een beetje beter maken. Met grote en kleine initiatieven willen we dat steeds meer mensen financieel zelfredzaam worden en dat ondernemers duurzaam groeien. We zetten ons in voor de lokale omgeving en pakken op groter niveau het wereldvoedselprobleem aan, stap voor stap. Veranderen heeft tenslotte tijd nodig.

Gezocht: mensen met lef en volharding
Samen met jou willen we werken aan een wereld waarin iedereen genoeg en gezond te eten heeft. Maar ook aan een land waarin gelukkige mensen wonen, werken en ondernemen. We zijn én zoeken mensen met lef, want het verschil maken in de maatschappij, dat moet je durven. Daar is denkkracht en daadkracht voor nodig.

Daarom kijken we verder dan je cv, bij ons gaat het vooral om jouw mentaliteit. We zijn benieuwd wie je bent, welke ideeën je hebt en hoe je die wilt realiseren. Beloof jij jouw talent in te zetten voor een betere wereld? Dan willen we samen met jou bouwen aan de toekomst. Die van jouzelf, van de bank en van onze klanten. Heb jij het in je?

Uitgroeien tot impactvolle professional
Wil jij een carrièrestart waarmee je direct verandering teweeg brengt? Bij de Rabobank kun je het verschil maken. Bijvoorbeeld door als stagiair uit te zoeken hoe blockchain-technologie de voedselketen kan verbeteren. Of door als trainee risico's in kaart te brengen voor de financiering van windmolenparken. Bij de Rabobank helpen we jou de beste en meest impactvolle versie van jezelf te worden.

Jouw ontwikkeling staat centraal en we investeren in een omgeving waarin je leert door te doen. Weet jij al wat je wil? Dan krijg je de ruimte en mogelijkheden. Ben je nog aan het oriënteren? Dan helpen we je ook. Met een goede balans tussen vrijheid en begeleiding. En coachend leiderschap dat inspireert. Je krijgt het vangnet en netwerk van een sterke corporate en tegelijkertijd veel innovatiekracht en flexibiliteit.
En wat neem jij mee? De juiste mindset:

 • Challenge: daag anderen uit en laat je uitdagen
 • Connect: zoek de verbinding en bouw aan je netwerk
 • Change: draag bij aan de verandering van jezelf, de bank en de wereld
 • Courage: toon initiatief en doorzettingsvermogen

Reageren is vooruitzien. Start nu je toekomst bij de Rabobank. Bekijk onze traineeships, programma’s en startersfuncties op rabobank.jobs/nl/vacatures/


Missie Rabobank

Growing a better world together

De Rabobank stelt het gezamenlijke belang van mensen en gemeenschappen voorop. Vanuit betrokkenheid bij dat belang wil de Rabobank een stuwende en vernieuwende kracht zijn die bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling van welvaart en welzijn. Het realiseren van de huidige en toekomstige ambities van mensen en gemeenschappen is daarbij het doel. Het versterken van onderlinge samenwerking en het aandragen van de best mogelijke financiële oplossingen zijn daarbij de middelen.

Vanuit deze missie is het de ambitie van de Rabobank om in Nederland de grootste, beste en meest klantgedreven en vernieuwende instelling te zijn op financieel terrein.

Internationaal wil de Rabobank de beste food & agribank zijn met een sterke aanwezigheid in de belangrijkste food & agrilanden in de wereld. Daarbij wordt de jarenlange ervaring ingezet die op dit gebied in Nederland is opgedaan. De Rabobank wil daarnaast mondiaal excelleren op het gebied van duurzaam ondernemen en bankieren, passend bij haar identiteit en maatschappelijke positie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is en wordt verder geïntegreerd in de kernactiviteiten.


Onze waarden
De Rabobank biedt in Nederland alle financiële diensten die voor deelname aan het economische verkeer in een moderne samenleving noodzakelijk zijn. De Rabobank wil haar diensten op eigentijdse wijze vormgeven voor mensen en ondernemingen. De Rabobank vindt dat duurzame ontwikkeling van welvaart en welzijn een zorgvuldige omgang met natuur en leefmilieu vergt. Hieraan wil de Rabobank met haar activiteiten bijdragen. De Rabobank respecteert de cultuur en de gebruiken van het land van vestiging, daarbij eveneens rekening houdend met de eigen doelstellingen en waarden. De wijze waarop de Rabobank in de wereld wil staan, wordt bepaald door kernwaarden die aan de missie en ambitie zijn ontleend: respect, integriteit, professionaliteit en duurzaamheid.

Alle aangesloten onderdelen van de Rabobank onderschrijven deze grondslagen. Het zijn als het ware de randvoorwaarden voor ons handelen:

 • Respect: De Rabobank werkt samen op basis van respect, waardering en betrokkenheid.
 • Integriteit: De Rabobank wil in haar handelen eerlijk, oprecht, zorgvuldig en betrouwbaar zijn.
 • Professionaliteit: De Rabobank is haar klanten van dienst met hoogwaardige kennis en faciliteiten. Het is haar streven de kwaliteit op een hoog peil te houden - waar mogelijk te anticiperen op toekomstige behoeften van klanten - en haar diensten op efficiënte wijze ter beschikking te stellen.
 • Duurzaamheid: De Rabobank wil bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving in economische, sociale en ecologische zin. Dit doet de Rabobank onder andere met de Rabobank Foundation. Dit fonds van de gehele Rabobank Groep helpt kansarme groepen in binnen- en buitenland met als doel ze een perspectief te geven op een zelfstandig bestaan. Daarnaast is Rabo Development in het leven geroepen met als doel de ontwikkeling van partnerbanken in opkomende landen te ondersteunen met mensen en middelen.

Waarom kiezen voor Rabobank

Spontaan:

 • grootte van het bedrijf/de afdeling
 • work-lifebalance
 • diversiteit
 • reisafstand

Geholpen:

 • Salaris
 • Werksfeer
 • Inhoud van het werk
 • Uitdaging van het werk

 

Bedrijfscultuur Rabobank

Breed Gespecialiseerd
Dynamisch Stabiel
Eigen kamer Kantoortuin
Extern gericht Interne focus
Formele cultuur Informele cultuur
Formele dresscode Casual
Grote organisatie Kleine organisatie
Mobiele werkplek Vaste werkplek
Nationaal Internationaal
Overwerken Reguliere werktijden
Platte organisatie Hiërarchisch
Teamverband Individueel werken
Traditioneel Jong bedrijf
Up or out systeem Diverse loopbanen
Vast salaris Prestatiegebonden
Veel begeleiding Zelfstandig
Veeleisend "Normale" werkdruk

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 45000 (65% hoger opgeleid)
Internationaal 15000
 
Aantal aangenomen kandidaten per jaar
WO kandidaten 100

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland
Hoofdkantoren NL Eindhoven, Utrecht
 
Vestigingen in Nederland
Utrecht
Startdisciplines van Rabobank
IT / Data, Consultancy, Finance / Accountancy, Supply Chain / Logistiek, Management, Management traineeships, Marketing, Sales

Branches van Rabobank

 • Bankwezen
 • Beleggingsinstellingen
 • Financieel adviesbureaus
 • Financiële instellingen
 • Leasemaatschappijen
 • Pensioenfondsen
 • Vastgoed
 • Verzekeringswezen
Startsalaris Rabobank
Start Na 2 jaar
HBO € 30000,- geen info
WO € 37500,- geen info
(Gemiddelde bruto startsalaris inclusief vakantiegeld)

Sollicitantenprofiel Rabobank

Talenkennis

Verstaan / lezen Spreken / schrijven
Nederlands
Engels

Stagemogelijkheden Rabobank

 • Stage in Nederland en het buitenland.
 • Afstudeerstage in Nederland en het buitenland.
 • Projecten/werkopdrachten in Nederland en het buitenland.

De stage
We bieden jou een kijkje in de keuken met een stage van drie tot zes maanden. Een meeloop- of afstudeerstage. Bij Rabobank Nederland of Rabobank International. Je leert onze organisatie van binnenuit kennen en denkt met ons mee. Als volwaardig teamlid pak jij de kansen om jouw ideeën in praktijk te brengen. Wil jij van ons leren? Wij zeker van jou.

Voor wie?
Jij bent een ondernemende en enthousiaste bachelor- of masterstudent. Je zit in de laatste fase van je studie. Je hebt aantoonbare belangstelling voor de financiële wereld en een duidelijk doel voor ogen: het hoogste bereiken. Samenwerken in een resultaatgerichte omgeving haalt het beste in je naar boven. Ben jij ambitieus, leergierig en neem je graag het initiatief? Kom dan stage lopen bij de Rabobank.

Jouw ontwikkeling
Wij vragen veel van je, maar bieden nog meer. Jouw ontwikkeling staat centraal en daar bieden we je bij de Rabobank alle ruimte voor. Je doet volwaardig mee in het team, proactief en zelfstandig. Je werkt samen met ervaren collega’s en wordt uitstekend begeleid. Kortom: een zeer waardevolle ervaring en de ideale start van jouw carrière.

Solliciteren
Bewijzen jouw CV en cijferlijst dat je net zo ambitieus en ondernemend bent als wij? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Reageren is vooruitzien!

In het kort:

 • Diverse stages voor talentvolle studenten
 • Jouw ontwikkeling en toekomst staan centraal
 • Intensieve begeleiding door professionals
 • Alle ruimte om ons te ontdekken
 • Waardevolle ervaring voor je studie en carrière