Rijkswaterstaat
Werken bij Rijkswaterstaat. Verder met Nederland!

Asfalt ontwikkelen dat fluistert. Files voorkomen met big data. Doorstroming inventariseren met drones. Overstromingen tegengaan met innovatieve en wereldwijd unieke methodes. Bij Rijkswaterstaat krijg je de kans om als student of starter bij te dragen aan de mooiste en meest prestigieuze infrastructurele projecten. Projecten waarover je later met trots zegt: “Daar heb ik aan meegewerkt!”

Nederland is nooit af. We zijn als Rijkswaterstaat ons land altijd aan het verbeteren. Of we nu de natuur meer ruimte geven, geluidsoverlast terugdringen of zorgen voor betere bereikbaarheid: met elk project bouwen we verder aan ons land. Hierbij blijven we innoveren en maken we gebruik van slimme en toekomst vaste technologieën. Of je nu stagiair, afstudeerde, promovendus, trainee of professional bent: de mogelijkheden bij Rijkswaterstaat zijn oneindig. Je werkt aan de mooiste en meest indrukwekkende projecten. Daar komt niet alleen Nederland, maar ook je carrière verder mee. Als starter bij Rijkswaterstaat krijg je namelijk de ruimte om jezelf te ontwikkelen en inhoudelijk te versterken. Dat is waar het om gaat en wat jij gaat doen!

Bij Rijkswaterstaat maak je deel uit van een ambitieuze groep mensen die grootse projecten realiseert. Je eigen inbreng is daarbij essentieel. Maar natuurlijk kijken wij ook of jouw inzet bijdraagt aan de doelstellingen en taken van Rijkswaterstaat. Inhoudelijk kun je op tal van vakgebieden aan de slag, maar de nadruk ligt op technische disciplines, ICT, Informatievoorziening en Inkoop.

Startersmogelijkheden bij Rijkswaterstaat
Ga aan de slag als stagiair, werkstudent, trainee of starter. Bekijk de huidige mogelijkheden op onze website: https://werkenbij.rijkswaterstaat.nl/.

Missie Rijkswaterstaat

‘Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.’

Waarom kiezen voor Rijkswaterstaat

 • Je werkt aan (grote) projecten die er echt toe doen;
 • Je hebt impact op de hele Nederlandse maatschappij en je werk is zichtbaar in heel het land;
 • Jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling staan voorop;

Nog niet enthousiast genoeg? Bekijk dan deze pagina om wat interviews/video’s/foto’s te zien van onze collega’s en laat je inspireren: https://werkenbij.rijkswaterstaat.nl/maak-kennis.

Bedrijfscultuur Rijkswaterstaat

Dynamisch Stabiel
Eigen kamer Kantoortuin
Extern gericht Interne focus
Formele cultuur Informele cultuur
Formele dresscode Casual
Grote organisatie Kleine organisatie
Mobiele werkplek Vaste werkplek
Nationaal Internationaal
Teamverband Individueel werken
Up or out systeem Diverse loopbanen
Vast salaris Prestatiegebonden
Veel begeleiding Zelfstandig

Feiten en cijfers

Aantal medewerkers
In Nederland 9000
 

Hoofdkantoren en vestigingsplaatsen

Hoofdkantoren Nederland
Hoofdkantoren NL 's-Gravenhage
 
Vestigingen in Nederland
-
Startdisciplines van Rijkswaterstaat
Automatisering / ICT, Inkoop, Kwaliteit, arbo en milieu, Management traineeships, Techniek, Wetenschap / R&D

Branches van Rijkswaterstaat

 • Architectenbureaus
 • Bouw en Vastgoed
 • Bouwbedrijven
 • Ingenieursbureaus
 • Landelijke overheidsdiensten
 • Milieudienstverlening
 • Ministeries
 • Projectontwikkelaars
 • Technisch ontwerp en adviesbureaus
 • Technische dienstverlening
 • Vastgoed
 • Vervoer en opslag
Startsalaris Rijkswaterstaat
Start Na 2 jaar
HBO € 30000,- geen info
WO € 32500,- geen info
(Gemiddelde bruto startsalaris inclusief vakantiegeld)

Stagemogelijkheden Rijkswaterstaat

 • Stage in Nederland.
 • Afstudeerstage in Nederland.

Wil jij stage lopen bij Rijkswaterstaat? Leuk! We kunnen altijd jonge talenten gebruiken. Rijkswaterstaat biedt stagemogelijkheden op ieder opleidingsniveau aan in heel Nederland. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan deze pagina: https://werkenbij.rijkswaterstaat.nl/studenten/stages.