Flevo Campus nodigt jonge boeren, studenten en young professionals op 6 december uit om mee te denken over de uitwerking van de visie van minister Schouten. Hoe kunnen we stedelijke voedselvoorziening en kringlooplandbouw combineren om te zorgen voor een beter leefklimaat en gezondere burgers in steden? Tijdens Flevo Campus Live kun jij met toonaangevende voedseldenkers in gesprek gaan over de toekomst van ons voedselsysteem.

Datum: 6 december 2018
Tijd: 9.00 – 14.00 uur
Locatie: Stadhuis Almere
Toegang: gratis

Tijdens verschillende interactieve sessies en workshops brainstorm je tijdens Flevo Campus Live, onder begeleiding van experts, over nieuwe concepten en voedselketens die stad en platteland met elkaar kunnen verbinden. De ideeën die tijdens Flevo Campus Live worden bedacht en uitgewerkt, vormen de basis voor de Flevo Campus Denktank die begin 2019 van start gaat. Het resultaat van dit meerdaagse programma is een Actie-Agenda met concrete adviezen over de uitwerking van de visie van minister Schouten. Houd de website in de gaten voor meer informatie over de Denktank.

Programma
09.00 – Inloop
09.30 – Plenaire start van Flevo Campus Live met o.a. wethouder Aldrik Dijkstra (gemeente Almere) en architect Adriaan Geuze (West8)
10.00 – 6 workshops parallel op aansluitende locaties
12.00 – Plenaire afsluiting van workshops
12.30 – 'Wat is de smaak van Flevoland?' met documentairemaker Ahmet Polat
13.00 – Gezamenlijke lunch waar je de smaak van Flevoland kunt proeven
14.00 – Afsluiting van Flevo Campus Live

Workshops
Het workshopprogramma is gebaseerd op de essaybundel van Louise Fresco (Wageningen UR), Martin Scholten (Wageningen UR), Joris Lohman (Food Hub), Peter Smeets (Wageningen UR), Hidde Boersma (journalist), Sigrid Wertheim-Heck (Aeres Hogeschool Almere), Janno Lanjouw (journalist), Ron Methorst (Aeres Hogeschool Almere) en Yvonne Faber (Food Hub). Deze bundel is een verzameling ideeën en oplossingen voor de transitie van het voedselsysteem. In lijn met de essays wordt tijdens de workshops de toekomst van voedsel en landbouw op 3 niveaus belicht. Deelnemers aan Flevo Campus Live kunnen hun voorkeur opgeven voor een van de workshops.

 

Ben jij een stadse student of een jonge boer die staat te trappelen om nieuwe ideeën over voedselproductie te bedenken en te concretiseren? Meld je dan nu aan!