Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures

Maak In-House kennis! 
De In-Housedagen zijn de open dagen van de Raad van State. Tijdens een In-Housedag maak je uitgebreid kennis met het werk van onze juristen bij de directie Advisering en de directie Bestuursrechtspraak. Zo ontdek je als student wat werken bij de Raad van State inhoudt en hoe jij je er als jurist kunt ontwikkelen.

De Raad van State verzorgt jaarlijks twee In-Housedagen in november en in mei. Wat kun je precies verwachten tijdens zo'n In-Housedag?

Hoe ziet een In-Housedag eruit?
De In-Housedag begint met het bijwonen van een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarna ga je aan de hand van een actueel bestuursrechtelijk geschil zelf aan de slag met een casus. De stukken sturen we je van tevoren op, zodat je je kunt voorbereiden en tijdens deze dag echt de diepte in kan. Een aantal jonge juristen van de Raad begeleidt je deze dag, zodat je de mogelijkheid hebt direct je vragen te stellen over het werk bij de Raad. Tijdens de informele lunch maak je vervolgens kennis met diverse medewerkers van de Raad.

 

 

Na de lunch volg je een workshop Wetgevingsadvisering en bespreken we loopbaanmogelijkheden. We sluiten de dag af met een borrel voor medewerkers (juristen en staatsraden) en deelnemers. Een ideaal moment om in een ontspannen sfeer een indruk te krijgen van de sfeer op de werkvloer.

Meld je aan
Op 16 november 2018 is er weer een In-Housedag. Zit jij in de masterfase van je rechtenstudie of ben je recent afgestudeerd en wil je een kijkje nemen in onze bestuursrechtelijke keuken? Wij zijn benieuwd naar je motivatie dus meld je hier snel aan!