Een carrière bij de Europese Unie? Verken jouw mogelijkheden op 24 maart tijdens de Meet & Greet!

Meet & Greet
Bij de Europese Unie (EU) vind je een baan die past bij jouw ambities. Een baan in een dynamische en internationale omgeving, waar je elke dag geprikkeld wordt om het beste uit jezelf te halen. Werk dat niet om de winst van een bedrijf draait, maar om de levensomstandigheden van meer dan 500 miljoen Europeanen. Dat is een uitdaging en een voorrecht, elke dag opnieuw.

Ben je (bijna) afgestudeerd en op zoek naar een uitdagende (internationale) baan? Of heb je al werkervaring en wil je een Europese draai aan je carrière geven? Wil jij je oriënteren op jouw mogelijkheden bij de EU? Wil je meer weten over de verschillende contractvormen - traineeship, vast en tijdelijk - die er bij de Europese Unie zijn? Kom je oriënteren op een Europese carrière tijdens de Meet & Greet van WerkenbijdeEU! Nederlandse EU-ambtenaren en andere EU-deskundigen staan 24 maart klaar om met je in gesprek te gaan. Meld je hieronder aan en ontdek 24 maart jouw mogelijkheden bij de EU!

Selectieprocedure startende beleidsmedewerkers bij de EU
Op donderdag 8 maart opent de selectieprocedure voor een vaste baan bij de EU, het concours. De EU zoekt hierbij startende beleidsmedewerker op uiteenlopende vakgebieden. Aanmelden voor dit concours kan tot uiterlijk 10 april. Met minimaal een afgeronde bacheloropleiding (hbo/wo) kan jij je inschrijven voor het concours en meedoen aan de selectieprocedure. Het maakt niet uit welke studierichting je hebt gedaan. Werkervaring is niet verplicht. Nieuwsgierig naar dit concours en jouw mogelijkheden bij de EU? Meld je hieronder aan voor de Meet & Greet.

Eind maart opent hoogstwaarschijnlijk ook een concours voor auditors bij de Europese Rekenkamer.

Europa zoekt talenten in tal van vakgebieden
In een baan bij een Europese instelling werk je samen met meer dan 28 verschillende nationaliteiten en maak je van dichtbij ontwikkelingen op hoog internationaal niveau mee. Je hebt contact met nationale overheden, niet-gouvernementele organisaties, internationale media en het Europese bedrijfsleven. Een Europese carrière biedt je de mogelijkheid om jezelf breed te ontwikkelen en om te blijven groeien in je werk. Je wisselt regelmatig van functie en bent nooit uitgeleerd. Je krijgt veel ruimte voor opleiding en training. Ligt je hart bij klimaatverandering, migratie, veiligheid, handel en mobiele communicatie of toch meer bij economie, recht of buitenlands beleid om enkele onderwerpen te noemen? Europa zoekt (jonge) talenten (hbo/wo) in tal van vakgebieden.

Programma Meet & Greet zaterdag 24 maart

Kennismaken met het werken bij de EU? Dat kan tijdens onze Meet & Greet. Je kunt rekenen op een interactief programma.

12.30 uur: inloop en ontvangst met koffie en thee
13.30 uur: opening Meet & Greet, gevolgd door 'Jouw carrièremogelijkheden bij de EU quiz',
door middel van interactieve beantwoording van een aantal relevante vragen geven deskundigen jou inzicht in het concours, de andere contractsoorten bij de EU en de begeleiding die WerkenbijdeEU en de PV EU jou kunnen bieden bij jouw sollicitatieactiviteiten.

pauze

15.00 uur: EU Carrière Plaza: ontdek welke carrièremogelijkheden er voor jou zijn bij de EU. Krijg een voorproefje van wat de verschillende contracten en sollicitatietrajecten inhouden. Laat je informeren door Nederlandse EU-ambtenaren die jou voor zijn gegaan in deze trajecten. Maak kennis met enkele instellingen van de EU. Of laat je voorlichten over het Europass cv. Onze fotograaf staat klaar voor het maken van een profielfoto voor je Europass cv of LinkedIn profiel. En natuurlijk de procedure rond het concours, de begeleiding en training van WerkenbijdeEU bij het concours, de begeleiding van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU nadat je geslaagd bent voor het concours.
Sluit je aan bij korte presentaties en bezoek de informatiemarkt waar je laagdrempellig antwoord kan vinden op jouw vragen en geïnspireerd zal raken door de mogelijkheden bij de EU.
17.00 uur: netwerkborrel, ga onder het genot van een drankje en een hapje in gesprek met de aanwezig EU-(ervarings)deskundigen.

WerkenbijdeEU biedt je deze Meet & Greet gratis aan. Weet je zeker dat jij de 24e maart kan en wilt komen? Meld je dan aan vie onderstaande button. Aanmelden is verplicht.

Jasper de Boer, voorlichter WerkenbijdeEU - recruiter bij WerkenbijdeEU
Jasper de Boer, voorlichter WerkenbijdeEU
Stel je vraag via: