Alliander
Atze - technisch trainee

Atze - technisch trainee

Studieachtergrond: Natuur- & Sterrenkunde. Huidige opdracht: Netplanner.

Hoe past je studie bij je huidige opdracht/werkzaamheden?
Ik heb een bachelor en master natuur- en sterrenkunde gedaan, waar ik in de master mezelf heb gespecialiseerd in de maatschappelijke richting met het thema “Energie en klimaat”. Hoewel ik de vakken die ik heb gehad niet direct gebruik, helpt de natuurkundige basis uiteraard wel omdat je hier constant met elektriciteit, gassen en energie te maken hebt. Het opdelen van een complex probleem in kleinere deelproblemen is ook iets wat ik veelvuldig heb gedaan tijdens mijn studie en dat past hier perfect!

Wat is jouw persoonlijke ontwikkeldoel en hoe word je daarbij geholpen?
Mijn grootste doel met het traineeship was erachter te komen wat ik nu wilde gaan doen. Ik ben er ook heel blij mee dat ik de mogelijkheid krijg om vier verschillende opdrachten te doen. Zo kun je veel verschillende afdelingen bekijken, leer je veel mensen kennen krijg je ook heel wat verschillende perspectieven mee.

Tofste tot nu toe bij Alliander?
Het tofste wat ik tot nu toe bij Alliander heb gedaan is de introductie van het traineeship. Dat zijn drie intense weken waar je volledig wordt geleefd, maar zo ontzettend veel leert over het hele bedrijf door de vele presentaties, workshops en excursies. Bovendien maak je kennis met de trainee-pool waar je de volgende 1,5 jaar intensief mee samenwerkt en die je vanaf het begin meteen goed leert kennen en later ook echt veel aan hebt.

Grootste verbazing tot nu toe?
Mijn grootste verbazing tot nu toe is de gedrevenheid van de mensen die bij Alliander werken die vanuit allerlei verschillende hoeken en met verschillende beweegredenen en achtergronden hun werk doen. Wat bij vrijwel iedereen leeft, is de interesse en de passie voor hun werk. Sommige doen het vanwege de complexiteit van de energietransitie, anderen vanuit de unieke positie van een netbeheerder. Maar veel mensen kiezen ook voor Alliander door de machtig mooie techniek in dit vakgebied. De bevlogenheid is bij eigenlijk iedereen wel te zien als ze mogen praten over waar ze mee bezig zijn.

Waar word je heel blij van op je werk?
De goede sfeer, de gesprekken bij het koffie-automaat en de mogelijkheid om altijd wel iemand te vinden bij wie je terecht kan met je vragen.

Waar word je heel blij van privé?
Eten, dieren, drankjes doen met goed gezelschap en muziek.

Hoe is de band met andere trainees? Heb je voorbeelden?
Erg goed! Dit wordt mogelijk gemaakt door de drie introductieweken aan het begin van je traineeship waarin je elkaar goed leert kennen. We lunchen geregeld samen, hebben vrijdagmiddagborrels en zijn een keer met onze groep een weekend naar Keulen geweest wat binnenkort ook een vervolg krijgt in de Ardennen. Het is erg fijn om meteen bij binnenkomst zo’n grote groep collega’s te hebben waar je vrij snel een goede band mee krijgt.

Pitch je traineeschip in 3 zinnen
Het traineeship is een ontzettend leerzame en leuke ervaring waar je wordt uitgedaagd en ondersteund om veel te ontwikkelen op persoonlijk en inhoudelijk vlak. Hierbij maak je gebruik van de verschillende opdrachten die je kunt kiezen gedurende traineeship waar je zelf heel veel invloed hebt op de invulling ervan. Tot slot is dit allemaal bij een groot en interessant bedrijf met een grote maatschappelijke rol en vele leuke collega’s!