ARAG
Gerco Kortenoeven: Jurist Algemeen Verbintenissenrecht

Gerco Kortenoeven: Jurist Algemeen Verbintenissenrecht

‘Collega’s voelen zich thuis bij ARAG’

Sinds 1 februari 2022 ben ik in dienst van ARAG als Jurist Algemeen Verbintenissenrecht. Ik heb binnen de master privaatrecht een vak Sport en Recht gevolgd. Het partnerschap van ARAG met de KNVB-scheidrechters sprak mij aan. Ik hoorde regelmatig van mensen om mij heen dat ARAG een prettig bedrijf is om voor te werken en tijdens mijn sollicitatieprocedure werd dit voor mij bevestigd. Voordat ik officieel solliciteerde nam de afdelingsmanager uitgebreid de tijd om mij telefonisch te woord te staan.

Maatschappelijk betrokken

Toen ik officieel aan de slag ging als jurist, merkte ik opnieuw dat de sfeer binnen ARAG heel laagdrempelig is. De maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie spreekt mij heel erg aan. ARAG is niet alleen heel toegankelijk voor haar klanten, maar ook voor haar medewerkers. Collega’s zijn hier oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Dat draagt bij aan een prettige werksfeer.

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

Ik werk inmiddels zo’n twee dagen op kantoor en drie thuis. Je krijgt binnen ARAG dus veel vrijheid om ook vanuit huis je werk te doen. Waar jij je werkzaamheden uitvoert maakt binnen ARAG niet uit, wel draag je zelf de verantwoordelijk om je werk af te hebben.

In mijn werk als jurist heb ik dagelijks rechtstreeks contact met klanten. Dat maakt mijn werk uitdagend, omdat ik veel verschillende verhalen hoor en dus ook verschillende zaken behandel. Soms zijn dat best indrukwekkende en emotionele verhalen. Je leert hierdoor heel veel in korte tijd en het is prettig om mensen daadwerkelijk vooruit te helpen.

Binnen ARAG krijg je veel verantwoordelijkheden, zonder dat je het gevoel hebt dat je in het diepe wordt gegooid. Door de behandeling van je eigen dossiers werk je vooral zelfstandig. Toch is er altijd een collega bij wie je even kunt buurten om te overleggen of een vraag aan te stellen. Er is veel kennis in huis. Collega’s voelen zich echt thuis bij ARAG en dat vind ik veel zeggen over de bedrijfscultuur.