PGGM
Halima Mhamdi - PGGM biedt je de perfecte carrièrestart en heeft een fijne cultuur om in te werken.

Halima Mhamdi - PGGM biedt je de perfecte carrièrestart en heeft een fijne cultuur om in te werken.

Via een stage de stap maken naar een baan. Na haar stageperiode bij PGGM werd Halima Mhamdi (24) gevraagd om bij PGGM te komen werken. Eerst in een bijbaan naast haar studie, en nu haar studie is afgerond versterkt Halima PGGM fulltime als Medewerker HR Services en Advies.

Mijn stage bij PGGM was de ideale start van mijn carrière
“Toen ik Bedrijfskunde studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam, had ik een stageplek nodig om de eerste echte meters te maken in dit vakgebied. Een vriendin adviseerde me om eens te informeren bij PGGM, deze vriendin had hier zelf ook goede ervaringen opgedaan en zij dacht dat PGGM een goede fit zou zin. Ik kon kiezen uit verschillende vakgebieden en heb gekozen voor HR. In een vooropleiding op het ROC was ik daar al mee in aanraking gekomen en dat vond ik toen erg leuk.

Mijn stage op de HR afdeling van PGGM duurde 20 weken, waarin ik ook tijd kreeg om een afstudeeropdracht te doen. Vrij snel na deze stageperiode werd ik benaderd door PGGM of ik interesse had om naast mijn studie de HR-afdeling te ondersteunen. Dat wilde ik natuurlijk graag doen. Ik merkte dat ik de theorie, meteen in de praktijk toe kon passen en dat heeft me geholpen om bepaalde dingen sneller te begrijpen. Dit was een tijdelijke bijbaan. Ik studeerde ondertussen af en werd in die periode door veel bedrijven benaderd, onder meer omdat PGGM op mijn cv stond.”

“Het is hier goed geregeld als je begint in een nieuwe baan of stage.”

“Hoewel andere organisaties mij vroegen om er te komen werken, heb ik besloten om toch weer naar PGGM te gaan. PGGM zocht versterking van de HR-afdeling en ze waren erg positief over hoe ik mijn stage en het werk tijdens mijn bijbaan heb uitgevoerd. Ik ben met veel plezier teruggekeerd en houd me nu bezig met het verwerken van mutaties in systemen en het beantwoorden van allerlei HR gerelateerde vragen die medewerkers hebben. Alle wijzigingen die met medewerkers te maken hebben, leg ik vast en ik zorg dat het goed geadministreerd wordt. Daarnaast draai ik mee in projecten met thema’s als diversiteit of variabele beloningen. Dat maakt het werk inhoudelijk ontzettend interessant.

Ik vind PGGM een fijne werkgever met een open cultuur. Iedereen is eerlijk naar elkaar en ik kan makkelijk op collega’s afstappen voor vragen. Bovendien is het hier goed geregeld met heldere werkinstructies en goede begeleiding, zodat je als nieuwe medewerker niet in het diepe wordt gegooid.”