Quoratio
Hein - Trainee Zorgadministratie

Hein - Trainee Zorgadministratie

Hein is tijdens zijn traineeship aan het werk gegaan bij Oogziekenhuis Zonnestraal waar hij is begonnen met veelal uitvoerende werkzaamheden. Inmiddels houdt hij zich nu bezig met diverse projecten rondom wet- en regelgeving en is hij de vraagbaak voor patiënten met vragen over facturatie. Na het traineeship gaat Hein wellicht aan het werk bij Quoratio om zicht te ontwikkelen tot consultant.

Op zoek naar alternatieven binnen de zorgsector ben ik uitgekomen bij het traineeship van Quoratio!

Na 20 jaar in Bergen op Zoom gewoond te hebben, besloot ik naar Utrecht te verhuizen voor mijn studie. Mijn plan was om fysiotherapie te gaan studeren, maar toen ik hiervoor werd uitgeloot moest ik op zoek naar iets anders.

Ik ben toen op zoek gegaan naar een studie die raakvlakken had met fysiotherapie en kwam al snel uit bij de studie oefentherapie Cesar. Tijdens mijn opleiding heb ik zoveel mogelijk praktijkervaring opgedaan binnen de oefentherapie, van kinderoefentherapie tot psychosomatische oefentherapie. Ik ben zelfs een half jaar naar Sri Lanka geweest om therapie te geven.

Tijdens mijn studie werkte ik bij de post als postvoorbereider en postbezorger. Daarnaast begon ik als derdejaars met het geven van zwemtherapie aan mensen met een lichamelijke beperking. Denk hierbij aan een knie- of heupprothese of mensen met evenwichtsproblemen. Naast mijn baan als zorgadministrateur kan ik toch nog iedere woensdag therapeut zijn en mensen helpen. Dit doe ik tot op heden nog steeds en dit geeft mij veel voldoening. Na het afronden van mijn studie wist ik precies waar ik als oefentherapeut wilde werken. Daarom zocht ik naar een baan als oefentherapeut. Echter bleek het krijgen van een baan erg lastig en ben ik uiteindelijk gaan zoeken naar alternatieven binnen de zorgsector.

“Quoratio biedt starters een mooie kans door de combinatie van een opleiding en praktijkervaring in de zorg.”

Het begin bij de opdrachtgever

Door de basisopleiding zorgadministratie worden onze trainees klaargestoomd voor plaatsing bij een opdrachtgever. Hierdoor pakken zij werkzaamheden makkelijker op en kunnen zij op korte termijn volledig meedraaien in de processen van de opdrachtgever. Het enige dat dan nog rest is het vinden van hun weg binnen het bedrijf en het contact met de collega’s. Hieronder is te lezen hoe dit Hein is vergaan.

De eerste dag stond vooral in het teken van meekijken. Natuurlijk hebben we ook even een rondje door het pand gemaakt om ons aan iedereen voor te stellen. Het viel me op dat de werknemers erg nieuwsgierig en open waren, wat natuurlijk een goed gevoel geeft als je ergens nieuw binnenkomt. De tweede dag begonnen we al met uitvoerende werkzaamheden. Hier kwam steeds een handeling of opdracht bij, waardoor we snel veel nieuwe dingen leerden. We werden ingewerkt door een collega die namens Quoratio al een tijdje bij het Oogziekenhuis aan het werk was.

Ik ben verantwoordelijk voor het vraagstuk rondom ICT en EPD .

In het begin waren we veelal bezig met administratief klikwerk. Alle openstaande trajecten moeten namelijk worden gefactureerd zodat er geld binnenkomt, en hier was een kleine achterstand ontstaan. Later werden dit steeds meer projecten, afgewisseld met uitvoerende werkzaamheden. Zo ben ik gestart met een project waarin ik onderzocht wat ICT nodig heeft qua wetten en regels om het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) up-to-date te houden. Dit is een continu proces, waarvoor ik de verantwoordelijkheid heb en terugkoppeling geef aan de afdeling.