Accenture
Imre - Infrastructure Consultant

Imre - Infrastructure Consultant

Wat ik doe binnen Accenture
Ik ben consultant in Infrastructure Consulting. We houden ons bezig met IT verandertrajecten gericht op alles in een datacenter en de processen hieromheen. Deze trajecten bestaan uit het inventariseren van het huidige IT-landschap van de klant, het adviseren over een geschikte doelsituatie en het begeleiden van het traject naar de nieuwe situatie.
Op dit moment help ik een klant bij het migreren van zijn volledige applicatielandschap naar een nieuw datacenter. Dit doen we volgens een reproduceerbare methode die erop gericht is om de kwaliteit en snelheid te waarborgen. Tegelijkertijd zijn mijn collega’s bezig met het in overleg met de klant opstellen van nieuwe servicemanagement processen, het implementeren hiervan in nieuwe tooling en het trainen van de organisatie om met het nieuwe proces te werken.
Naast het werk bij de klant zet ik me in voor het universiteitsteam voor de TU Delft om de bekendheid van Accenture onder de studenten te vergroten en recruitment te helpen met het selecteren van interessante sponsoracties en evenementen. Ook help ik bij het organiseren van de reguliere Infrastructure Consulting groepsbijeenkomsten op kantoor, waarbij we onze ervaringen delen en presentaties krijgen van partnerbedrijven die hun visie en kennis met ons willen delen.

Een dag uit mijn leven bij Accenture
Een gemiddelde werkdag bestaat voor mij uit het ervoor zorgen dat de afgesproken doelen worden gehaald. De dag begint voor mij met het uitzetten van activiteiten die door anderen uitgevoerd moeten worden en het inplannen van vergaderingen om de voorgang te bespreken en de aanpak van problemen en risico’s te bespreken. Daarna begin ik aan de taken die ik zelf uitvoer, zoals het bijwerken van de status, het analyseren van problemen, het bedenken van mogelijke oplossingen en de impact op de hoeveelheid werk, de kosten en de risico’s. Dit wordt afgewisseld door vergaderingen waarin deze oplossingen worden besproken en het werk wordt verdeeld en het najagen van de uitstaande acties. Aan het eind van de dag is het tijd om de status bij te werken en te bepalen wat er de volgende dag en dagen moet gaan gebeuren. Tussen deze projectactiviteiten door heb ik regelmatig conference calls en afstemmomenten voor mijn activiteiten bij het universiteitsteam en de groepsbijeenkomsten.
Deze “standaard” werkdagen worden regelmatig aangevuld met fun-activiteiten en borrels vanuit het project en de groep.

Buiten kantoor
Als ik niet aan het werk ben vind ik het heerlijk om te touren op mijn motor of hieraan te sleutelen. Vorig jaar heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en dit jaar heb ik mijn eigen motor gekocht. Het is een Italiaans merk, dus dat betekent dat er naast rijden ook aardig wat te sleutelen valt…
Verder probeer ik fit te blijven door regelmatig naar de sportschool te gaan of een stuk te gaan hardlopen, daarna lekker bijkomen in het stoombad bij de sportschool of thuis op de bank relaxed een filmpje kijken.

Mijn advies
Als je net zoals ik continu op zoek bent naar nieuwe uitdagingen en jezelf steeds weer wilt blijven ontwikkelen dan is Accenture ook voor jou een zeer geschikte werkgever.