Shell
Jacqueline - Proces Control Technoloog

Jacqueline - Proces Control Technoloog

“Elke dag is anders” - Jacqueline werkt als Proces Control Technoloog (PACO) op de raffinaderij in Pernis. Zij studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven.

Continu opzoek naar verbeteringen
Mijn primaire rol is het optimaal laten functioneren van de besturingssystemen voor productieprocessen van verschillende units. Ik ben zowel individueel als met collega’s in andere disciplines continu op zoek naar verbeteringen.Altijd met de doelstelling om de efficiëntie en de veiligheid van de operatie te waarborgen. Tijdens het optimalisatieproces willen we de fabrieken ook zoveel mogelijk automatiseren. Kritische bedrijfsprocessen kunnen we zelfs volledig automatiseren met behulp van ‘Model Predictive Control’. Waar voorheen een operator verschillende situaties moest monitoren en bijsturen, maken we nu ebruik van modellen die de effecten voorspellen en die het systeem laten anticiperen en reageren. Het streven naar verbetering zal nooit ophouden, waardoor ik me geen dag verveel.

Een wereld aan mogelijkheden
Het maakt niet uit welke rol je hebt bij Shell, je krijgt altijd kansen om je te ontwikkelen. Binnen Shell kun je in diverse disciplines doorgroeien, zelfs met een specifieke achtergrond zoals werktuigbouwkunde. Uiteindelijk hangt het allemaal ervan af waar jezelf de focus legt en in welk gebied je jouw kennis verder wilt uitbreiden. Je kunt je hier zowel op persoonlijk als beroepsmatig vlak blijven ontwikkelen: er zijn bij Shell bijvoorbeeld veel trainingen en sociale activiteiten .

Elke dag is anders
Een Shell productielocatie is een dynamische werkomgeving en dit draagt bij aan het gevarieerde karakter van mijn werk. Elke dag is anders. Er zijn kortdurende en langlopende projecten waarbij ik betrokken ben. Tevens moet ik ad hoc troubleshooten indien er zich problemen voordoen die een snelle oplossing vereisen. Ik word voortdurend uitgedaagd door nieuwe gebeurtenissen, waarbij je veel moet samenwerken met verschillende afdelingen en communiceren op verschillende niveaus. Het geeft mij voldoening om de resultaten van mijn werk snel terug te zien in de praktijk, verantwoordelijk te worden gehouden vanaf het begin en echt een verschil te kunnen maken!