ARAG
Jelle Dott: Smart Service Designer

Jelle Dott: Smart Service Designer

‘Daar doe je het uiteindelijk voor’

Sinds februari 2021 ben ik werkzaam als Smart Service Designer binnen de afdeling Legal Tech Development. Het leukste aan werken voor ARAG vind ik de menselijke kant, de vrijheid om mijn werk uit te voeren en de mogelijkheid tot meedenken. ARAG is niet alleen een familiebedrijf, zo voelt het ook als je er werkt.

Het is mijn allereerste echt baan na het afronden van mijn WO-Master strategisch ontwerpen. Ik zocht naar banen waarin ik mij bezig kan houden met innovatie of service design. Toen ik de vacature van mijn huidige baan tegen kwam, werd ik getriggerd door de missie van ARAG: iedereen toegang geven tot het recht. In mijn werk ben ik veel bezig met sociale vraagstukken. Dat sociale aspect sluit aan bij mijn persoonlijkheid. Hierin hebben ARAG en ik elkaar goed gevonden.

Experimenteren en scouten

De samenwerking met collega’s gaat in mijn functie verder dan alleen mijn eigen team. Ik heb contact met veel verschillende afdelingen. Het leuke aan mijn werk is dat ik anderen mag enthousiasmeren voor nieuwe diensten en innovaties. We scouten in de markt naar behoeften van klanten en voeren experimenten uit. De uitkomst en kennis delen we met andere teams. Binnen ARAG heerst een cultuur waarin veel mensen openstaan voor nieuwe ideeën. Als zo’n innovatieve oplossing uiteindelijk werkt voor de klant, dan geeft dat mij een goed gevoel. Daar doe je het uiteindelijk voor.

Cursussen en opleidingen

Dit is mijn eerste baan na mijn studie, daarom ben ik persoonlijk nog niet veel bezig met verder groeien binnen de organisatie. Wel heb ik het gevoel dat hier veel kansen liggen. Zo wilde ik mijzelf graag verdiepen in UX/UI, dat focust zich op hoe gebruikers een digitale service ervaren. Daarin kon ik gelijk een opleiding volgen. De mogelijkheden om door te groeien zijn er zeker wel. Je moet het dan wel regelen vanuit je eigen motivatie. Ik ben mijzelf aan het aanleren om daar actiever in te zijn en ARAG biedt daarvoor genoeg kansen.

Een uitdaging voor de toekomst

ARAG is een hele toegankelijke organisatie om voor te werken. Je kunt letterlijk bij iedereen binnenlopen voor hulp. Het maakt hierin niet uit wat voor functie iemand heeft. Er heerst geen hiërarchie. Collega’s kijken met respect en interesse naar elkaars nieuwe ideeën. Als mensen binnen ARAG enthousiast reageren, dan krijg ik daar energie van.

Toch zie ik ook voldoende uitdagingen voor de toekomst. Niet alleen voor mij, maar voor heel het bedrijf. Daarin is innovatie belangrijk. ARAG is onderweg om Smart Insurer te worden en daar komt een hoop bij kijken. Als jij op zoek bent naar een baan met een uitdaging, waarin je kunt meedenken over nieuwe innovatieve oplossingen, dan kan ik je zeker aanraden om bij ons te komen werken.