Goodzo
Logo Goodzo

Jet Favier

Jet Favier (28) merkte dat fulltime in de schoolbanken niet voor haar was weggelegd. Na een studies als geschiedenis, diëtiek en digitale kunst is ze nu samen met ons begonnen aan een nieuwe carrière in de IT. Ze vertelt over haar keuzes, hoe het is om als vrouwelijke IT'er aan de slag te gaan en hoe je mensen het beste kunt helpen.

Ik wist al langere dat ik iets in de IT wilde doen. Ik ben technisch sterk, ik ben analytisch, creatief en ik hou er gewoon van om te werken. Het ding is alleen: als ik iets heel erg technisch doe, mis ik het creatieve deel, en als ik iets heel creatiefs doe, mis ik het technische. Dus wilde ik me richten op de ontwikkeling van software, om die twee kanten samen te brengen. En het liefst bij een wat zachter bedrijf, geen harde corporate omgeving. Goodzo kwam op mijn pad en het bleek precies wat ik zocht.

De fundamentals voor je carriere
Op dit moment zit ik in de eerste fase van het IT Growth Program, waar ik de fundamentals leer voor een carrière in de IT. Het is hard werken en nog niet heel creatief, maar ik merk aan alles dat juist deze periode heel erg waardevol is om straks betere producten te kunnen ontwerpen en ontwikkelen. Want wat in een eerste design soms handig lijkt, kan in de praktijk enorm tegenvallen. Ik werk op dit moment bij de Avans Hogeschool in Den Bosch, waar ik in de eerstelijns hulp zit. Mijn team is het eerste aanspreekpunt voor studenten en medewerkers, ik ben dus eigenlijk het gezicht van de IT. Als ik dit aan vrienden of familie uit moet leggen zeg ik: ik doe een traineeship in de IT en ben gedetacheerd bij Avans. Als iemand een probleem heeft met zijn computer, dan ben ik de eerste die ze spreken, helpt en eventueel doorstuurt.

Lees ook het verhaal van...