HEINEKEN
Lyra Duraku - Commercieel Management Trainee

Lyra Duraku - Commercieel Management Trainee

Binnen de Albanese cultuur, de cultuur van mijn vader en moeder, is gezelligheid iets waar niet over te twisten valt. Er wordt hard gewerkt, maar mooie momenten vieren dat is onmisbaar. Het is warm, verbonden en familie en vriendschap staan centraal. Dat er een merk was die mijn familie in het buitenland bereikte en zij met dat merk ook konden proosten op mooie momenten, samen: daar moest ik voor gaan werken. Met daarnaast een achtergrond in Business Administration, mijn commerciële stages bij Unilever en Rituals en een bestuursjaar waarin ik een leiderschapsrol vervulde maakten dat ik klaar was voor een Commercieel Management Traineeship bij HEINEKEN. Enerzijds om erachter te komen waar binnen Commercie mijn krachten liggen, anderzijds met de ambitie om te leren hoe je zelf vorm kan geven aan projecten en daarin de lead te nemen.

Mijn eerste opdracht heeft dat mooi bij elkaar kunnen brengen: Het Loyaliteitsprogramma voor horeca ondernemers tot executie brengen. Om van begin tot eind mee te maken wat er bij een Loyaliteitsprogramma komt kijken om dit tot een succes te maken heeft me ontzettend veel gebracht. Zo ben ik eerst langs horeca ondernemers gegaan om onder het genot van een 0.0 te vragen of zij zich beloond zouden voelen met een loyaliteitsprogramma. Hierdoor kwam ik achter de klantbehoeftes. Vervolgens moest de werking van het programma worden vastgesteld, dit in samenwerking met een expertise partij op Loyaliteit. Tenslotte: Hoe gaan we het programma implementeren? De implementatie van het programma zou de hele afdeling raken. Dit is echt een stuk change management. Deze opdracht heeft me dan ook echt geleerd hoe je relevante stakeholders binnen jouw visie meeneemt: nodig om de implementatie van het programma te laten slagen.

Het coolste vind ik dat je echt de persoon bent die het project trekt. Echt een grote verantwoordelijkheid, maar dus ook zelfstandigheid. Het einddoel is helder, maar de weg ernaartoe mag jij invullen. Op die manier heb ik echt kunnen exploreren en op het juiste moment werd hulp aangeboden. De begeleiding die je krijgt bij HEINEKEN vind ik dan ook heel uniek. Je zit niet vast in gebaande paden, maar er wordt echt gekeken naar hoe jij dingen aanpakt. Zo werd al in mijn eerste week gevraagd; ''Wat zou jij doen?’’. Hierdoor werd ik uitgedaagd om een eigen denkwijze te gaan vormen en nog belangrijker: hier ook achter durven staan.

Naast op functioneel niveau te worden uitgedaagd merk ik nu al na een halfjaar dat mijn persoonlijke ontwikkeling een enorme groei aan het maken is. Dit komt naast de begeleiding van mijn manager, ook door de trainingen die je als Trainee krijgt aangeboden bij HEINEKEN. Hoe presenteer ik mezelf eigenlijk, en waarom? Wat is mijn voorkeur voor werkstijl en wat zijn daarvan de voor-en nadelen?

Ik kijk onwijs uit naar mijn 2e opdracht waarin ik waarschijnlijk weer in het diepe wordt gegooid en mijn eigen weg mag vormen.