Alliander
Maarten - technisch trainee

Maarten - technisch trainee

De studieachtergrond van Maarten is Scheikunde. Zijn huidige opdracht: Scrummaster bij IT.

Hoe past je studie bij je huidige opdracht/werkzaamheden?
Bij mijn vorige opdracht in het thema waterstof kwam scheikunde nog met enige regelmaat terug.

Mijn huidige opdracht heeft weinig raakvlakken met mijn achtergrond. Als Scrum master faciliteer je het Agile werken (het proces) en ben je bezig met change binnen het team en de organisatie. Mijn analytische vaardigheden komen wel goed van pas.

Wat is jouw persoonlijke ontwikkeldoel en hoe word je daarbij geholpen?
Mezelf uitspreken (vooral gevoel benoemen) en handelen vanuit mijn eigen overtuiging. Minder voorzichtig zijn, leren dat fouten maken ook een leerproces is.

Tofste tot nu toe bij Alliander?
Het opleidings- en persoonlijk ontwikkeltraject bij de Baak. Daarmee ook een grote verbazing, dat het zo sterk en intensief zou zijn. Veder de behulpzame collega’s, het bezoeken van een onderstation, en natuurlijk de traineegroep!

Grootste verbazing tot nu toe?
Haha, de uitdaging om een vergaderruimte te vinden! Maar ook de massale kanteling naar Agile/scrum werken. Wat me ook blijft verbazen zijn alle afkortingen voor alles.

Waar word je heel blij van op je werk?
Samen met je team resultaten behalen om trots op te zijn en veranderingen inzetten die positieve impact hebben op de organisatie en een team.

Waar word je heel blij van privé?
De stilte en ook kracht van de natuur ervaren. Maar ook klussen en weekendjes weg met vrienden.

Hoe is de band met andere trainees? Heb je voorbeelden?
Fantastisch! We gaan binnenkort op ons tweede weekend weg. Ik kan ze alles vertellen, tijdens trainingsdagen of peergroup sessies. Daarin helpen we elkaar echt verder op professioneel en persoonlijk vlak. We gunnen elkaar leuk werk en een plek ook als dat concurrentie op kan leveren voor een positie.

Pitch je traineeschip in 3 zinnen
Een fantastische kans om binnen 2 jaar een organisatie van 7.000 mensen te doorgronden en te leren kennen. Je maakt een gigantische sprong in je ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Daarnaast kan je het werkend leven starten met een leuke groep leeftijdsgenoten, geweldig toch!