BCG
Marloek Hoogewoud - Consultant

Marloek Hoogewoud - Consultant

Marloek is in april 2018 gestart als Associate bij BCG. Ze heeft een MSc in Health Economics van de - Erasmus Universiteit Rotterdam en een LLM in Ondernemingsrecht van de VU Amsterdam.

Persoonlijke ontwikkeling
Mijn keuze voor strategie consulting en meer in het bijzonder BCG is heeft drie redenen. Ten eerste de leercurve die je bij dit bedrijf kunt doormaken. Als werknemer bij BCG staat je persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Het werk blijft uitdagend, waardoor je je snel kunt ontwikkelen. Daarnaast krijg ik op mijn project elke week informele feedback over mijn ontwikkelingspunten, maar ook zéker over mijn sterke punten. Ook geef en ontvang ik elke drie maanden formele feedback, zodat je goed weet waar je staat. Om ervoor te zorgen dat je zowel je ‘hard skills’ als je ‘soft skills’ kunt verbeteren, worden er gedurende je gehele loopbaan verschillende trainingen gegeven. BCG heeft als bedrijf geen product, alleen haar mensen. Het idee is dan ook om deze mensen zo goed mogelijk op te leiden, want dat is ook weer goed voor het bedrijf.

Werkzaamheden
De tweede reden is het afwisselende werk. Ik houd van puzzels oplossen, nadenken over problemen én oplossingen en het verder helpen van andere bedrijven. Bij BCG kun je elke drie maanden iets totaal anders doen: kwalitatief of kwantitatief, groot team of met twee, in Nederland of in het buitenland, intern of bij de klant. Hierdoor kan ik verschillende sectoren uitproberen en zien waar ik me verder in wil verdiepen.

De laatste en misschien wel belangrijkste reden is voor mij de sfeer op kantoor, de mensen dus. Ik voelde me als student tijdens één van de recruitment activiteiten meteen thuis, en dat is niet meer veranderd. Ik kan hier, ongeacht de functie, iedereen bij voornaam aanspreken. Door de grootte van het kantoor (ongeveer 250 mensen) is het groot genoeg om diversiteit te hebben, maar klein genoeg om iedereen snel te leren kennen. Tijdens de projecten werken we als team intensief samen, waarbij je elkaar op goede en minder goede momenten meemaakt. Het feit dat ik hier om hulp kan vragen als ik ergens mee zit, maar ook de slappe lach heb op onze sociale activiteiten maakt dat BCG voor mij de perfecte keuze is.

Ook benieuwd hoe het is om te werken bij BCG? Neem dan contact op met Lorena Verschoor, of meld je aan voor één van onze recruitment activiteiten via de website.