Alliander
Sefanja - management trainee

Sefanja - management trainee

De studieachtergrond van Sefanja is Klinische en Arbeids- en Organisatiepsychologie. Haar huidige opdracht is bij HR: projectleider strategische personeelsplanning.

Hoe past je studie bij je huidige opdracht/werkzaamheden?
Omdat m’n studie gaat over de mens in relatie tot werk en organisatie, kan ik eigenlijk altijd wel uit de voeten met m’n vooropleiding. Kennis over leiderschap, samenwerken, teamopstelling, beïnvloeden, beslissen, motivatie, etc., zijn namelijk op iedere plek wel nodig. In mijn huidige opdracht op strategische personeelsplanning kan ik ook meer statistische kennis kwijt, door m’n analyses en vragenlijsten zo betrouwbaar en valide mogelijk te maken.

Wat is jouw persoonlijke ontwikkeldoel en hoe word je daarbij geholpen?
Je krijgt via meerdere kanalen begeleiding, via de Baak, de young talent manager, je opdrachtgever, collega’s en je mede trainees.

Tofste tot nu toe bij Alliander?
Binnen een korte periode kun je op verschillende plekken een kijkje in de keuken nemen en veel leren over hoe een grote organisatie opereert en in elkaar steekt. Daarbij heerst er een bevlogen en positieve sfeer, en maakt men graag tijd om je op weg te helpen en mee te nemen in de werkzaamheden.

Grootste verbazing tot nu toe?
Dat er soms op verschillende plekken in de organisatie dezelfde vragen of situaties leven, zonder dat zij daar van elkaar van weten.

Waar word je heel blij van op je werk?
Dat wat ik doe impact heeft en mensen erop zitten te wachten; dat het ergens aan bijdraagt.

Hoe is de band met andere trainees? Heb je voorbeelden?
Je leert elkaar in korte tijd goed kennen, mede door de trainingen op persoonlijke ontwikkeling bij de Baak. Dat maakt ook dat we een hechte groep zijn en buiten werk met elkaar afspreken. We zijn al een weekend met elkaar naar Keulen gegaan en vertrekken binnenkort met z’n alle naar de Ardennen.

Pitch je traineeschip in 3 zinnen
Het traineeship geeft je een spurt in je professionele en persoonlijke ontwikkeling, wat het een mooie stap tussen het afronden van je studie en start in het werkende leven maakt.