ARAG
Tess Manssen - Jurist Algemeen Verbintenissenrecht

Tess Manssen - Jurist Algemeen Verbintenissenrecht

“ARAG maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Dat ik hieraan kan bijdragen vind ik echt mooi!”

“Bij het zoeken naar een baan ben ik bewust gaan kijken naar de mogelijkheden bij ARAG. Ik heb stage gelopen in de advocatuur. Hierdoor weet ik dat rechtsbijstand beter bij mij past. Ik ben niet gemaakt om te acquireren én ik wil een goede balans tussen werk en privé. Ik had van meerdere mensen begrepen dat ARAG een interessante werkgever is. Dat je jezelf hier echt kan ontwikkelen en dat je fijne collega’s treft. Dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en dat geen dag hetzelfde is. Nu ik hier werk kan ik dit allemaal beamen.

Ik werk in het team van juristen dat zich bezig houdt met algemeen verbintenissenrecht. Met m’n master civiel recht en specialisatie familierecht, is dit voor mij een perfecte plek. We helpen mensen uit alle lagen van de bevolking. Dat vind ik ook zo mooi aan ARAG. We zeggen niet alleen dat we het recht voor iedereen toegankelijk maken, dat doen we ook echt! Ik vind het uitdagend en boeiend om er voor iedereen te zijn. Ik help klanten meestal op afstand, dus telefonisch of via e-mail. Maar ik tref ook klanten volgens afspraak op de rechtbank of tijdens ons inloopspreekuur op kantoor.

Ik leer hier ontzettend veel. En het cursusaanbod is enorm. Zo heb ik vandaag een specialisatiecursus algemene voorwaarden gevolgd. We gingen diep in op de materie, gaaf. Bij ARAG word je echt gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen. Hierbij wordt ook geluisterd naar je eigen ideeën en wensen. Samen kijken naar mogelijkheden. Niet alleen vakinhoudelijk, maar bijvoorbeeld ook over hoe we ons werk doen. Het is een bepaalde vrijheid en ruimte die je krijgt om het werken hier echt interessant te maken. Dat voelt goed! Er wordt veel van je verwacht, maar je krijgt er veel voor terug.”