HEINEKEN
Tjapko Scholten

Tjapko Scholten

Naam: Tjapko Scholten
Gestart als: Management Trainee
Is nu: Head of Sales & Marketing Controlling bij BRAU UNION ÖSTERREICH AG (Part of HEINEKEN Company)
Werkveld: Finance
Studie: Bedrijfskunde EUR

BEGIN

"Ik heb met veel plezier aan HEINEKEN's Business Course meegedaan. Toen ik na afloop moe en voldaan in de trein op weg naar huis was, wist ik zeker dat ik voor HEINEKEN wilde gaan werken. Vervolgens heb ik gesolliciteerd op een functie als management trainee (Finance). Ik ben hiervoor aangenomen en kort daarna van start gegaan als financieel trainee!"

"Het was een aangename verrassing voor me dat je tijdens je traineeship zo bij iedereen binnen kunt lopen en men altijd bereid is je te helpen. Je krijgt als trainee veel verantwoordelijkheid. Hier moest ik in het begin wel even aan wennen. Je wordt in de uitvoering van een opdracht geheel vrijgelaten. Ik besef goed dat ik als starter me in een positie bevind waarin ik makkelijk veel mensen leer kennen, waardoor ik altijd iemand wel ken die mij hulp kan bieden bij nieuwe vraagstukken."

TOEKOMST

"In mijn eerste opdracht heb ik gewerkt aan een acquisition tracker. Met deze tool kan snel en makkelijk inzicht verkregen worden in het succes van een acquisitie. Vanaf de start zal ik mij veertien maanden bezighouden met drie verschillende financiële projecten die over meerdere bedrijfsonderdelen verspreid zijn. Minimaal één project vindt plaats in het buitenland. Ik ben dan ook pas geleden begonnen aan een project in Cairo.

BUITENLAND

"Vervolgens heb ik Activity Based Costing bij Al Aghram Beverage Company (Cairo, Egypte) geïmplementeerd. Door deze implementatie kan uiteindelijk beter inzicht worden verkregen in de winstgevendheid per product, per kanaal en per klant. Cairo is verder te gek. Alleen al de eerste rit op weg naar kantoor door het chaotische verkeer van Cairo was een hele belevenis."

WAAROM HEINEKEN

"Werken bij HEINEKENis spannend, uitdagend en leerzaam. Dit vind ik heel belangrijk in mijn werk. Er komt elke dag iets nieuws op mijn pad. Ik presteer het beste onder druk en in een plezierige omgeving. Daarom zit ik bij HEINEKEN precies op de juiste plek. Bovendien ben ik natuurlijk erg trots op zo'n oer-Hollands bedrijf met een geweldige internationale reputatie."

HEINEKEN's 4de kernwaarde: Ondernemerschap

Als je bij HEINEKEN werkt, wordt er van je verwacht dat je zelf dingen onderneemt. Hier is dan ook alle ruimte voor.

Quote 1: "De voorbereiding op een opdracht in het buitenland geeft al aan hoe professioneel en internationaal HEINEKEN is. Je wordt optimaal voorbereid om een zo goed mogelijke prestatie te kunnen leveren."

Quote 2: "Bij een groot internationaal bedrijf als HEINEKEN verwacht je misschien een zekere mate van bureaucratie. Het tegendeel is waar, het is mij 100% meegevallen."