Van veel evenementen is het momenteel onduidelijk in welke vorm ze worden aangeboden. We doen er alles aan om je de juiste informatie te geven, maar check voor de zekerheid ook altijd even de site van de betreffende werkgever met informatie over evenementen en sollicitatieprocedures
Raad van State
Walter Dijkshoorn - Jurist bij de directie Bestuursrechtspraak

Walter Dijkshoorn - Jurist bij de directie Bestuursrechtspraak

'Concrete oplossingen in rechterlijke uitspraken gieten'

Werkt sinds februari 2012 bij de Raad van State in de Algemene kamer
Afgestudeerd aan: Erasmus Universiteit Rotterdam (privaatrecht)

De andere kant van de schutting
Voor ik bij de Raad van State terechtkwam, werkte ik als docent en onderzoeker bij de sectie Burgerlijk Recht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In mijn artikelen en proefschrift zette ik uiteen wat naar mijn idee niet klopt in, onder andere, uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak en wat er van het privaatrecht te leren valt. Toen mijn proefschrift af was, wilde ik graag eens aan de andere kant van de schutting kijken. Daarom solliciteerde ik bij de Raad van State.

Goede werksfeer
Het was mijn idee om eens een kijkje in de keuken te nemen en vervolgens weer terug de wetenschap in te gaan. Inmiddels werk ik ruim 5,5 jaar bij de Raad van State en zit ik prima op mijn plek. Hiervoor zijn meerdere redenen. Een belangrijke reden is het prettige werkklimaat. Hoewel iedereen in huis gericht is op het schrijven van rechtvaardige, juridisch juiste en goed leesbare uitspraken en er regelmatig stevig wordt gediscussieerd over de uitspraken en de lijnen die de Afdeling bestuursrechtspraak moet uitzetten, is de onderlinge sfeer heel goed. Anders dan veel mensen denken is de Raad van State geen starre, stoffige organisatie. Ik dacht dat zelf ook voor ik hier kwam werken. Er werken juist vooral bevlogen, enthousiaste juristen.

Meewerken aan de rechtsontwikkeling
Wat verder bijdraagt aan mijn werkplezier, is dat ik meewerk aan de rechtsontwikkeling. Waar ik op de universiteit kon nadenken over oplossingen voor juridische problemen, heb ik nu de kans die oplossingen in rechterlijke uitspraken te gieten. Dat geeft voldoening. Tijdens het schrijven van uitspraken kan ik verder concreet aan de slag met mijn creativiteit en liefde voor taal. Ervoor zorgen dat een uitspraak niet alleen inhoudelijk deugt, maar ook voor partijen prettig leesbaar en aanvaardbaar is. Dat is een leuke uitdaging!