TNO
"Werken bij TNO is voor mij een big thing"

"Werken bij TNO is voor mij een big thing"

De netwerken van de toekomst moeten niet alleen snel en robuust zijn maar ook veilig. Dit is de grote drijfveer van junior scientist Sandesh Manganahalli Jayaprakash.

"Drie jaar geleden ben ik uit India naar Nederland gekomen om Computer Science te studeren aan de TU Delft. In twee jaar tijd ronde ik mijn master af met Cyber Security als specialisatie. Software bouwen om problemen mee op te lossen en iets bijdragen aan de samenleving, daar gaat mijn hart naar uit. Met dit doel voor ogen ben ik in Europa gaan zoeken naar een werkgever die bij me paste. Uit de verhalen van een vriend die bij TNO werkte werd me duidelijk dat TNO weleens de ideale organisatie voor mij zou kunnen zijn om deze ambities waar te maken."

BRUG
"Ik werk nu bijna een jaar op de researchafdeling Networks. Hier doen we toegepast onderzoek naar mobiele en vaste netwerken en netwerktechnologieën van de toekomst. Met een master in Cyber Security zou ik hier een nieuw perspectief aan kunnen toevoegen. Wat mij betreft zou cybersecurity altijd deel moeten uitmaken van de ontwerpfase van toekomstige netwerken. Daarom wil ik graag een brug tussen deze twee disciplines slaan."

NIEUWE WEGEN
"We werken onder meer aan manieren om smart home-apparaten te beveiligen. Dit was een van de onderwerpen in mijn masterthesis, en is dus bekend terrein voor mij. Daarnaast werk ik mee aan een Europees onderzoeksproject over vehicle-to-vehicle communication en de manieren waarop deze kan bijdragen aan de verduurzaming van wegtransport. Hier ligt mijn focus op het toevoegen van codering om deze communicatie te beveiligen. Ik heb ook meegewerkt aan een onderzoek naar satellietcommunicatie, destijds een heel nieuw onderzoeksgebied voor mij. Door mijn ervaring bij TNO heb ik zelfvertrouwen gekregen om nieuwe wegen in te slaan en mezelf niet te beperken. Dit heeft geleid tot een geweldige leercurve."

HET GROTERE PLAATJE
"De komende jaren wil ik nog meer kennis opdoen van de verschillende technologieën op het gebied van netwerken en veiligheid die we hier ontwikkelen. Dit stelt me in de toekomst in staat om in- en uit te zoomen en zo het grotere plaatje te kunnen overzien. Bij TNO begrijpen ze dat je niet alles kunt weten en helpt iedereen elkaar graag. Dit is een fijne uitganspositie bij het verkennen van nieuwe projecten, technologieën en rollen."

BIG THING
"Vijftien jaar geleden, toen ik nog in India studeerde, hoopte ik dat het dorp waar mijn ouders woonden ooit een 2G-netwerk zou krijgen. In die tijd konden we alleen maar met elkaar communiceren met brieven. Nu werk ik aan 5G, satellietcommunicatie en andere netwerktechnologieën van de toekomst. Wat een wereld van verschil. Als je je realiseert van hoe ver ik ben gekomen, letterlijk en figuurlijk, begrijp je waarom werken bij TNO voor mij een big thing is."