HEINEKEN
Willem Grefkens - Commercie Trainee

Willem Grefkens - Commercie Trainee

Toen ik als kleine jongen op de bank voor de tv zat, werd ik voor het eerst echt gepakt door een commercial; Rudi. De iconische skileraar die het après-ski café in vuur en vlam zette met die ene vraag (Biertje!?), was voor mij het begin van mijn interesse in Heineken. Als Commercieel Management Trainee krijg ik nu de kans om te zien hoe dit soort initiatieven tot stand komen.

Na het afronden van mijn Master in Marketing was ik op zoek naar een rol die goed aansloot bij mijn commerciële ambities. Daarnaast was het, vanwege mijn Bachelor aan Hotelschool Den Haag, voor mij belangrijk dat het bedrijf enig raakvlak zou hebben met de hospitality-sector. Die match vond ik bij de commerciële stroming van het Heineken Management Traineeship.

In mijn rol als trainee vervul ik in anderhalf jaar drie opdrachten binnen verschillende afdelingen. Zo vindt mijn eerste (huidige) opdracht plaats bij de Technische Service Organisatie. Een grote afdeling binnen het Out-Of-Home Team wat ervoor zorgt dat de tapsystemen bij onze klanten er altijd perfect bij staan. Om de operatie van deze afdeling echt te leren kennen heb ik een aantal meeloopdagen gehad. Zo mocht ik bijvoorbeeld mee met een tankbierwagen die de ArenA af ging vullen en heb ik kunnen zien hoe grondig de tapsystemen gereinigd worden door de Heineken Tapservice. Een mooie introductie, dicht op de operatie van het bedrijf. In mijn rotatie draai ik verder een aantal projecten; van een online campagne voor de Heineken Tapservice, tot het vergroten van het aantal tankbierklanten, het werk is erg gevarieerd!

Ook krijg ik de kans om mezelf verder te ontwikkelen d.m.v. trainingen. Deze volg je met je mede-trainees; een groepje wat tegelijkertijd gestart is aan het Traineeship. Met die groep doe je vaak ook dingen samen, zo hebben we verschillende borrels gehad, maar hebben we ook een wekelijkse update met elkaar. Het is fijn om je ervaringen te delen met een groep die bezig is aan hetzelfde traject!

Al met al is het Heineken Management Traineeship in mijn ogen een mooie kans om meteen uit de schoolbanken veel vrijheid en verantwoordelijkheid te krijgen. Je leert het bedrijf echt kennen en ontdekt het commerciële speelveld vanuit verschillende invalshoeken. En Rudi? Rudi keerde terug op het moment dat mijn Traineeship begon. Iets met een cirkel en rond. Biertje!?