NS
Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek

Eline Boekhout - Corporate Recruiter Techniek

Om de treinen veilig te kunnen laten rijden, hebben we bij NS de beste technische kenners nodig. Als recruiter onderzoek ik hoe we de beste matches kunnen maken: welke skills heeft onze nieuwe collega nodig? En welk type en karakter past het beste op deze plek in de organisatie? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, zit ik het liefst zo dicht mogelijk bij de treinen en de techniek die daarbij hoort. Het blijft fantastisch om op mijn vaste dinsdagen in Haarlem met een groep door de productiehal te lopen. De sollicitanten zijn altijd onder de indruk van de enorme productiehal waar de treinstellen op luchtkussens door de hal bewegen op weg naar het volgende proces en waar monteurs sleutelen aan treinstellen die op bokken staan.

“Wat NS mij brengt? Fijne gemotiveerde collega’s, veel vrijheid om doelen te bereiken en een prachtige technische omgeving bij NedTrain.”

Jezelf laten zien

Sollicitanten zijn natuurlijk ook reizigers. Aangenomen of niet. Als ik kan zorgen dat kandidaten een fijn gevoel krijgen bij NS als bedrijf, dan draag ik bij aan het gevoel van de reiziger. Dat doe ik het liefst door te laten zien dat ik er voor ze ben. Dat we hard werken om de juiste mensen met elkaar verbinden en om eventuele zorgen weg te nemen. NS is een groot bedrijf en soms kost het even tijd om de juiste mensen en de juiste informatie te vinden. Dat los ik op door te blijven vragen en nieuwsgierig te blijven. Uiteindelijk vind ik dan altijd iemand in het netwerk die me vooruit helpt. We zijn natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het invullen van onze vacatures. Toch vinden we elkaar bij NS in hetzelfde doel: in beweging blijven, vooruit willen en samen kijken naar wat er nog beter kan voor de reiziger.