WerkenbijdeEU
Jasper de Boer, voorlichter WerkenbijdeEU

Jasper de Boer, voorlichter WerkenbijdeEU

EU traineeship

Voor velen is de eerste carrièrestap bij de EU een traineeship. Er zijn diverse mogelijkheden om als trainee bij de verschillende instellingen en agentschappen van de EU aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van de voorlichting, begeleiding en training van WerkenbijdeEU vergroot je de kans om geselecteerd te worden.

Na een bezoek aan een Meet & Greet wilde ik het werken bij de EU zelf ervaren. In het najaar van 2013 ging ik als trainee bij het Media Directoraat van het Europees Parlement aan de slag. Voor vijf maanden draaide ik volwaardig mee op de afdeling voor Media Services. Het was verkiezingstijd en samen met de persvoorlichter zorgde ik ervoor dat de verschillende lidstaten werden geïnformeerd over de institutionele campagne. Na mijn traineeship kreeg ik binnen mijn afdeling de mogelijkheid tijdelijk aan de slag te gaan bij het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland. Begon ik een half jaar daarvoor als trainee, nu werd ik zelf volwaardig EU ambtenaar.

Sinds begin 2016 werk ik als voorlichter voor WerkenbijdeEU. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig de selectieprocedre voor een traineeship kan zijn en op welke wijze je je kansen kunt vergroten om een positie bij de EU te bemachtigen.

The EU wants you!

Ons voornaamste doel is de EU als topwerkgever in de Nederlandse arbeidsmarkt te zetten. Als voorlichter verzorg ik voorlichtingen en trainingen. Hiervoor ben ik in nauw contact met Nederlandse EU ambtenaren en trainees bij de verschillende EU instellingen. Zij voeden ons met interessante informatie en helpen ons bij onze voorlichting met het delen van hun persoonlijke tips en ervaringen.

De EU is per definitie een internationale werkgever. Als politieke organisatie zoekt de EU naar werknemers met uiteenlopende achtergronden. Als voorlichter wil ik de veelzijdigheid van de carrièremogelijkheden bij de EU benadrukken.

Wij helpen je op weg

Uit eigen ervaring weet ik dat werken bij de EU niet vanzelfsprekend is: de selectieprocedures zijn pittig en vaak ingewikkeld voor buitenstaanders. Op onze website vind je tips en informatie over solliciteren bij de EU, verhalen van ervaringsdeskundigen en het laatste nieuws over selectieprocedures voor vaste functies bij de EU (het concours). Tevens is WerkenbijdeEU op LinkedIn, Facebook en Twitter te vinden. Heb je interesse in een Europese carrière? Schroom niet om dan contact met ons op te nemen. Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten!

Let op: solliciteren bij de EU doe je niet via WerkenbijdeEU, wij nemen dan ook geen (open) sollicitaties in behandeling.

Hartelijke groet,

Jasper de Boer