TNO
Maike Hulscher - Stagecoördinator

Maike Hulscher - Stagecoördinator

“BIJ TNO VERGEET JE SOMS DAT JE STAGIAIR BENT”
Stagecoördinator Maike Hulscher zoekt de beste stagiairs voor de beste stageopdrachten, samen met haar recruitmentcollega’s en de stagebegeleiders. Met zo’n 500 stageplekken per jaar komt daar veel bij kijken.

“TNO wil het beste stagebedrijf van Nederland zijn. Met aantrekkelijke stageopdrachten streven we ernaar dat talentvolle studenten doorstromen naar een juniorfunctie bij TNO. Dat begint met een goede werving en selectie. Waarop beoordeel je het cv van een student? Hoe kom je erachter of hij/zij een TNO’er in de dop is? En bij welk onderzoeksproject past de stagiair het best? Tijdens het onderzoek is de stagebegeleider van het project het eerste aanspreekpunt. Deze stimuleert de stagiair het beste uit de opdracht te halen en te kijken naar wat TNO nog meer te bieden heeft. Dit alles is vastgelegd in stagebeleid dat ervoor zorgt dat alle stagiairs een leerzame tijd hebben bij TNO.”

HORIZON VERBREDEN
“In 2019 hadden we 502 stagiairs. Verreweg de meeste stagiairs werken in onze negen onderzoeksdomeinen. Studenten kiezen voor TNO vanwege de fantastische onderzoeksopdrachten, maar ze kijken ook naar het grotere plaatje. Nergens vind je zoveel verschillende disciplines onder één dak. Het is een uitgelezen kans om je horizon te verbreden en te ontdekken waar je hart ligt. Dat moedigen we ook aan. TNO is erbij gebaat dat stagiairs de organisatie goed leren kennen, omdat dit de kans vergroot dat jong talent een plek vindt waar het TNO verder kan helpen. Direct na de studie of misschien over een paar jaar. Dat zaadje planten we nu.”

REPUTATIE
“Het doet me goed te zien dat het stagebeleid leeft binnen TNO. Dat we er samen naar streven om de best mogelijk stage-ervaring te creëren. Het geeft me ook veel voldoening als ik van stagiairs hoor dat de stage hun heeft gebracht wat ze ervan verwachtten. Om dit te kunnen meten, werken we met een instrument waarmee we alle stages evalueren. We willen weten in hoeverre ze aan onze kwaliteitseisen voldoen en wat we nog kunnen verbeteren. Een stagiair deed ons onlangs de suggestie om nog meer in het Engels te communiceren met de stagiairs. Daar gaan we mee aan de slag, want we verwelkomen ook veel studenten uit het buitenland. Ook voor hen is een stage bij TNO een buitenkans om toepasbaar wetenschappelijk onderzoek te doen waar de wereld beter van wordt. Zover reikt onze reputatie.”

SPRINGPLANK
“Voor studenten is hun stage meer dan een belangrijk onderdeel van hun studie; het is het begin van hun werkende leven. Het mooie van mijn vak is dat ik hieraan mag bijdragen. Je biedt studenten de mogelijkheid om kennis te maken met een fantastische organisatie. Je hoort weleens dat mensen achteraf spijt hebben dat ze niet meer uit hun stage hebben gehaald. Dat ze het gevoel hebben dat ze te veel aan de zijlijn zijn blijven staan. Dat is bij TNO echt anders. Je bent zo een volwaardig lid van het team, dat je bijna zou vergeten dat je stagiair bent.”

Neem contact op met een andere recruiter