1 aug 2018

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, is het tijd om stappen te zetten voor een goede start van jouw carrière. Er worden op dit moment veel inhousedagen, carrièredagen en business courses ingepland. Dit is voor jou de uitgelezen kans om jezelf aan bedrijven te laten zien!

Inhousedagen
Een inhousedag is een laagdrempelige manier om een bedrijf beter te leren kennen. Juist doordat de dag op locatie, ‘inhouse’, wordt georganiseerd, krijg je een goed beeld van de bedrijfscultuur en het type mensen dat bij een organisatie werkt. Zo zijn tijdens inhousedagen ook de recruiters aanwezig die eventueel later met jou het sollicitatiegesprek zullen houden. Daarom is dit een uitgelezen kans om jezelf aan hen te presenteren. Je kan je vaak online opgeven voor inhousedagen. bedrijven vragen bij je aanmelding vaak je cv en een korte motivatiebrief. Je kan het volgende verwachten tijdens een inhousedag: een korte presentatie van de organisatie/rondleiding, je gaat aan de slag met een korte case en aan het eind van de dag is er vaak een afsluitende borrel. 

Business courses
Meestal bestaat een business course uit meerdere dagen. In tegenstelling tot inhousedagen kunnen deze evenementen op een externe locatie en zelfs in het buiteland plaatsvinden. Tijdens een business course kan je het volgende verwachten: korte rondleiding(eventueel bij buitenlandse vestiging), presentatie business case, brainstormen over case, presenteren case en daarnaast bij meerdaagse business courses ook veel leuke informele uitjes. Naast dat business courses erg goed voor je netwerk zijn, is het ook vaak een super ervaring! Wel zijn er strenge selecties, ook hier op basis van je cv en motivatiebrief. Je gaat tijdens deze dagen aan de slag met één of meerdere cases. Als je naar het buitenland gaat, worden alle onkosten vergoed. 

Carrièrebeurzen 
Een uitgelezen mogelijkheid om bedrijven te ontmoeten is tijdens een carrièrebeurs. Veel bedrijven zijn hier vertegenwoordigd en zij zijn meer dan bereid je te vertellen over de mogelijkheden voor starters bij hn eigen organisaties. Een bijkomend voordeel is dat je hiermee aan ‘name-dropping’ kunt doen wanneer je uiteindelijk gaat solliciteren. Het staat namelijk altijd beter als je een naam van iemand uit het bedrijf kan noemen tijdens je gesprek. Vergeet niet je cv mee te nemen! Ga direct op zoek naar inhousedagen, business courses & carrièrebeurzen of vind je stage hier.