Categorieën: Inhousedagen Solliciteren
12 feb 2018

Voordat je gaat solliciteren is het goed om bedrijven, hun medewerkers en recruiters een keer in het echt te ontmoeten. Een inhousedag is hier geschikt voor. Maar waarom zijn inhousedagen nuttig?

Bedrijf leren kennen
Het deelnemen aan een inhousedag is een prettige manier om een bedrijf echt beter te leren kennen. Juist doordat de dag op locatie, ‘inhouse’, wordt georganiseerd, krijg je een goed beeld van de bedrijfscultuur en het type mensen dat bij een organisatie werkt. Ook krijg je een goed beeld van hoe jouw toekomstige baan en werkplek eruit kunnen zien. 

Motivatiebrief
Als je naar een inhousedag bent geweest en al kennis hebt gemaakt met het bedrijf, kun je hiernaar verwijzen in je motivatiebrief. Dit trekt direct de aandacht van de recruiter, omdat je zelf al actief georiënteerd hebt op het bedrijf zelf. 

NB: Ook als je na een inhousedag weet dat je bij deze organisaties niet wilt werken heeft de dag je iets opgeleverd. Namelijk: de dag heeft je een stap dichterbij gebracht naar wat je wel wilt! Het is dus vrijwel altijd de moeite waard om tenminste vier of vijf inhousedagen of business courses te bezoeken. 

Wil je zelf ook naar een inhousedag? Bekijk alle evenementen!