17 jan 2018

Vaak krijgen wij de vraag of je hobby’s op het cv moet vermelden. Is het te informeel? Of voegt het juist iets toe aan je cv? Ons advies: ja! Voeg aan het einde een kopje ‘hobby’s’ of ‘interesses’ toe en zet uiteen waar jij in je vrije tijd mee bezig bent.

Competenties
Hobby’s kunnen namelijk iets zeggen over competenties. Doe je bijvoorbeeld aan teamsport, dan kan dit samenwerkingsvermogen of competitiedrift aantonen. 

Persoonlijkheid
Recruiters zoeken niet alleen naar vaardigheden, maar ook naar een mens met persoonlijkheid. Naast het werk ben je ook iemand. Door hobby’s en interesses te vermelden op het cv, kan een recruiter een beter beeld vormen van jou als persoon. Je maakt hierdoor een completere eerste indruk. 


Wees concreet
Zorg wel dat je zo concreet mogelijk bent. Als je neerzet dat je van ‘lezen, reizen en sporten’ houdt is dit niet erg spannend; dit onderscheid je niet van anderen. Maar wie aangeeft graag Japanse fictie te lezen, zelfstandig een reis naar Australië gemaakt te hebben of voor een marathon traint, wekt juist wel interesse. Hoe specifieker, hoe beter. 

Wil je jouw cv laten checken door Qompas? Vraag gratis een cv check aan!