13 nov 2017

Het doel van een recruiter is om een match te maken tussen een kandidaat en het bedrijf waar hij of zij voor werkt. Wil je weten wat een recruiter op een dag doet? Anne-Roos van Bourgondiën (Recruiter bij Qompas) neemt je mee in haar werkdag.

Kun je eerst kort wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Anne-Roos van Bourgondiën. In september 2015 ben ik afgestudeerd binnen de richting van Event Management aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Na een jaar werkzaam te zijn geweest als Junior Accountmanager, waar ik onder andere verantwoordelijk was voor de werving & selectie van meerdere studentenpoules, was het tijd voor een nieuwe stap. Recruiter bij Qompas it is! Sinds april 2017 ben ik hier werkzaam en ben ik een carrière coach voor bijna afgestudeerden en starters. Ik ga op zoek naar de geschikte talenten voor verschillende functies en begeleid de kandidaten in een sollicitatieprocedure. Daarnaast ga ik af en toe op pad voor het verzorgen van een sollicitatie/assessmenttraining of doe ik cv-checks op carrière events, bedrijvendagen etc.

Hoe begint jouw werkdag?
Sinds ik in Leiden ben gaan wonen spring ik, een kwartier voor mijn werkdag begint, op de fiets. Heerlijk! Een soort van ‘uitslapen’ en daarna even goed wakker worden op de fiets. Ik ben vaak iets voor 09:00 uur op kantoor. Ik start mijn computer op en haal dan even koffie, ook voor de al aanwezige collega('s).

Hoe ziet jouw ochtend er meestal uit? 
Het grootste deel van mijn ochtend gaat op aan het verwerken van de mails in mijn inbox. Acties die uitgezet moeten worden en het beantwoorden van de mails van studenten en natuurlijk klanten. Heel afwisselend want je weet nooit wat er op je pad komt gedurende de dag.

Hoe ziet jouw middag er uit? 
Niet heel veel anders dan de ochtend, maar dan nog veel uitgebreider. Ik pleeg telefoontjes, plaats vacatures op Qompas Carrièrestart of zet campagnes uit en zo nu en dan geef ik een sollicitatie- of assessmenttraining of een cv-check. De dagen gaan vaak snel genoeg en zijn heel divers!

Wat doe je als laatst voor je naar huis gaat?
Ik heb eigenlijk geen standaard afsluiting van mijn dag. Wel probeer ik er zo veel mogelijk voor te zorgen dat mijn mailbox leeg is zodat ik geen werk mee naar huis neem. En een kletspraatje met mijn collega’s over iedereen z’n avondplannen hoort er ook wel een beetje bij!

Heb je een goede tip voor studenten? 
Besteed aandacht aan je cv maar ook aan je motivatiebrief. Als een cv mij aanspreekt wil ik graag weten wie die persoon erachter is. Waarom kies je voor een bepaalde functie en organisatie, wat is jouw passie en wie ben je als persoon. Lees je hierbij ook goed in over de organisatie achter de functie. Ik kom veel studenten tegen die weinig weten van de organisatie waar zij solliciteren. Wie weet kom je wel belangrijke kernwaarden tegen; gebruik deze dan vooral in je motivatiebrief. Mits deze kernwaarden op jou en de functie van toepassing zijn natuurlijk.

CareerMatch? Stuur je cv naar Anne-Roos: Stuur een e-mail!

Gerelateerde blogs