8 jun 2016

Is er ruimte in je curriculum om stage te lopen, is een stage verplicht of wil je graag studiegerelateerde ervaring opdoen aan de hand van een meeloopstage? Wat jouw reden ook is, het kan een waardevolle toevoeging zijn als je op een later moment op zoek gaat naar een baan.

Waarom een stage?
Een stage is om verschillende redenen een goede toevoeging aan je cv. Allereerst laat jij zien dat je relevante werkervaring hebt opgedaan. Daarbij is een stage op je cv een goede manier om je competenties weer te geven. Door op je cv goed duidelijk te maken wat je taken en verantwoordelijkheden waren en wat je hebt bereikt, kan je laten zien wat jij in huis hebt. Dit kan je doen door gebruik te maken van de STAR methode. Op deze manier kan jij met je jouw stage onderscheiden van je medestudenten. Een stage kan je ook helpen bij het vinden van je eerste baan. Het helpt je bij het bouwen van je netwerk en het geeft je de mogelijkheid om alvast te oefenen met solliciteren. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om na je stage te blijven werken bij het desbetreffende bedrijf. Maar wat is dan een geschikte stage? En hoe vind je die stage? Qompas helpt je hierbij. 

Waar ben je naar op zoek?
Bepaal voor jezelf naar wat voor stage je op zoek bent. Kies je voor een onderzoekstage, een meeloopstage, een afstudeerstage, of een kortere zomerstage? Deze keuze bepaalt in de eerste plaats je werkzaamheden. Wanneer je weet wat voor stage je wilt gaan doen, is het goed om te bedenken wat jij zelf wilt doen en leren binnen een organisatie. In welke branche wil je werken? Kies je voor een grote of een kleine organisatie? Wat voor bedrijfscultuur spreekt je aan? Probeer voor jezelf uit te vinden hoe belangrijk je bepaalde factoren vindt en wat voor jou de ideale combinatie is. Dit maakt het gemakkelijker om een goede stage te vinden. 

Hoe vind je een stage?
Op zoek naar een stage? Via Qompas Carrierèstart kom je in contact met bedrijven die specifieke stageopdrachten aanbieden. Kijk in het deadline overzicht om jouw stage te vinden!

Gerelateerde blogs