29 nov 2019

Josselin Kooij en Ralph Kuijer zijn trainees bij Talent&Pro, een detacheringsbureau in de financiële dienstverlening. Met én zonder financiële studie-achtergrond (hbo en/of wo) kun je bij dit ontwikkelbedrijf terecht voor een traineeship.

Josselin (25) twijfelde over de baan die zij wilde, toen ze haar bachelor en master in wiskunde op zak had. “Via mijn studievereniging hoorde ik over Talent&Pro en de verschillende traineeships. Ik koos voor het traineeship Actuarieel Rekenaar, waarmee je wordt opgeleid voor een baan in de verzekeringswiskunde.” Ralph (27) koos voor een andere route. Hij wilde graag het dienstverlenende terugzien in zijn werk. “In mijn zoektocht kwam ik uit bij Talent&Pro. Ondanks mijn opleiding hbo bedrijfskunde, een andere richting, kon ik toch aan de slag. Er wordt bij Talent&Pro vooral naar je potentie en motivatie gekeken.”

Ontwikkeling door opleidingen

De traineeships van Talent&Pro bestaan uit twee onderdelen: gedetacheerd werken bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen én het volgen van opleidingen. Josselin: “De opleidingen en vaardigheidstrainingen die ik volg zorgen ervoor dat ik beter wordt in mijn vak.” Precies dat vindt Ralph bijzonder aan werken bij Talent&Pro: “Je ontwikkelt je niet alleen vakinhoudelijk, maar ook als mens door het volgen van vaardigheidstrainingen zoals effectief communiceren, time-management en netwerken.”

De toegevoegde waarde van een people manager

Iedere trainee werkt samen met een people manager. Josselin: “Zij is voor mij een sparringpartner in zaken die ik lastig vind, in wat ik nog wil ontwikkelen en waar ik sta in mijn carrière. Eens in de zes weken hebben we een gesprek. Ik zou niet anders meer willen. Mijn people manager denkt met mij mee en vecht voor mij wanneer dat in het belang is van mijn ontwikkeling.”

Doorgroeien op opdracht

Ralph leerde van zijn people manager een wijze les. “Ik vond mijn eerste opdracht bij een bank inhoudelijk wat tegenvallen. Mijn people manager stimuleerde mij om te kijken naar manieren om mijn opdracht interessanter te maken.” Met veel energie stortte Ralph zich op de klus en het werkte: al snel werd hij gevraagd voor een hogere functie in een andere filiaal. “Dankzij mijn people manager kwam ik tot het inzicht dat ik er zelf iets voor moest doen als ik mijn werk leuker wilde maken.” Inmiddels heeft Ralph zijn ambitie ontdekt en is hij teamleider bij een bank. “In de rol van teamleider voel ik mij als een vis in het water. Dit past heel goed bij mij.”

Gedetacheerd worden

Werken voor een detacheringsbureau betekent dat je geregeld van werkplek wisselt. Dit moet je leuk vinden, zegt Josselin. “Ik wil graag in korte tijd verschillende ervaringen opdoen met daarbij de voordelen van een vaste werkgever zoals Talent&Pro. Het is een geweldig bedrijf als je van nieuwe dingen ontdekken houdt. Ik voel mij veilig om hier van alles uit te proberen.”

Het DNA van Talent&Pro

Op de vraag wat Talent&Pro uniek maakt zegt Ralph: “Trainees die hier goed passen, willen zich ontwikkelen, zijn leergierig, positief en realistisch. Verder is het ontzettend gezellig. Onze jaarlijkse ski-trip en de pub-quizzen zijn legendarisch.”

Gerelateerde blogs