Categorieën: Business insights
4 dec 2019

Qompas en het academisch instituut Johan Cruyff Institute zijn tevreden met hun nieuwe partnerschap. “Samen brengen we studenten verder in hun carrière.”

Qompas en het academisch instituut Johan Cruyff Institute zijn tevreden met hun nieuwe partnerschap. “Samen brengen we studenten verder in hun carrière.”  

Met een doel presteer je beter

Het team van Qompas hurkt achter hun stoelen. Na een minuut begint iedereen onrustig te wiebelen. Het is een oefening van oud-topsporter en coach Henk Verschuur, verbonden aan het Johan Cruyff Institute. Hij vraagt Qompassers een tweede keer achter hun stoel te hurken. Nu zegt hij erbij dat het een minuut duurt en vertelt iemand waarvan hij energie krijgt. Iedereen houdt het beter en langer vol. De boodschap: met een doel voor ogen presteer je beter.

Een topsamenwerking

“Dat kunnen we dus leren uit de topsport”, zegt Lars Noordman, teamlead campusrecruitment van Qompas. “Een van de redenen dat we blij zijn met de samenwerking die we nu voor het tweede jaar aangaan met het Johan Cruyff Institute. De workshop ‘presteren onder druk’ van vorig jaar was zinvol en nuttig. In gesprekken met klanten of collega’s refereer ik daar vaker aan.’’

We werken allebei aan talentontwikkeling

“Het Johan Cruyff Institute is een leuke, frisse organisatie. Onze kennis en expertise sluiten mooi op elkaar aan”, zegt Lars. “Beide organisaties zetten zich in voor talentontwikkeling. Qompas laat scholieren en studenten hun talenten ontdekken door hen te ondersteunen bij hun studie- en carrièrekeuze. De studenten bij het Johan Cruyff Insitute hebben vaak al een (topsport) carrière achter de rug of studeren naast het sporten. Daar zitten dus wel mogelijkheden om gebruik te maken van elkaars diensten.”

Sollicitatietrainingen

Zo ondersteunt Qompas komend jaar studenten van het Johan Cruyff Institute  met soft skills, als sollicitatietrainingen en cv- en LinkedInchecks. Ook kunnen studenten en alumni het hele jaar door een beroep doen op de talentcoaches van Qompas, bijvoorbeeld door vragen te stellen over het oriëntatieproces op de arbeidsmarkt, het schrijven van een goede motivatiebrief of hoe je je voorbereidt op een assessment.

Persoonlijke ontwikkeling en teamwork

Het campusteam van Qompas krijgt een Cruyffiaanse teamtraining aan het begin van het nieuwe jaar. “Daar verheugen we ons nu al op”, aldus Lars. “Om onszelf als team verder te ontwikkelen krijgen medewerkers van Qompas daarnaast tot twintig procent korting op de academische programma’s van het Johan Cruyff Institute.”    

Gerelateerde blogs