27 okt 2022

Kookvideo's, we kijken er dagelijks naar. Of het nu is omdat je een fanatieke foodie bent of uit pure nood, omdat je net op jezelf bent gaan wonen en je niet meer kunt rekenen op het warme maaltje van je moeder. Er zijn talloze foodaccounts, maar welke moet je hebben? Hierbij de 10 accounts die je niet wilt missen.

  1. Lachen, gieren brullen 

@chefkeluc, of je het nu kijkt voor de leuke video’s of voor de inspirerende gerechten, de video’s van Chefke Luc bestaan uit humor en heerlijke gerechten. Door de snelheid van de video’s moet je ze wel een paar keer opnieuw kijken voordat je de gerechten kunt namaken, maar dan heb je ook wat! Ga voor de heerlijke Wodka Tomato Ravioli of een verrukkelijke scrambled egg voor in de ochtend.

 

  1. Rappen en koken

Vieze Freddy,misschien ken je hem nog wel als rapper van de Jeugd van Tegenwoordig. Rappen is niet het enige wat Freddy kan. Voor heerlijke recepten, maar vooral een dosis humor kijk je naar de reels van @vjeze_fur. Wij wensen je alvast eetplezier met veel mayomanaise en avomacajo!

 

  1. Voor het oog

Of wat dacht je van @suzielenghi voor recepten die niet te ingewikkeld zijn en een dosis kleur op je beeldscherm brengen. Heerlijke, gezonde recepten met verrassende ingrediënten!

 

  1. Doe is vegan

Of je nu al volledig vegan eet of eens een keer een vegan maaltijd wil proberen. Het account van @veganbowls laat met prachtige foto's en video'szien hoe jij gemakkelijk een vegan recept in elkaar flanst!

 

  1. Broers met passie

@sterkindekeuken zijn twee broers met een passie voor koken. En dat zie je terug in hun snelgroeiende bedrijf. Niet alleen kun je hier terecht voor heerlijke recepten, waar je je studiegenootjes jaloers mee maakt én je moeder thuis trots,ook verkopen ze handige tools voor in de keuken. Misschien nog wel het leukst van allemaal: iedere week delen de gebroeders Sterk een foodhack. Wist je bijvoorbeeld dat een pak tarwebloem, precies hetzelfde is als een pak pannenkoekenmeel?

 

  1. Groen en gezond

Op het kanaal van @veggilaine vind je veel vegetarische en vegan recepten die je zeker een keer moet proberen. Daarnaast deelt zij tips voor een vegetarisch- en vegan dieet in Amsterdam. Naar welke vegan hotspots moet je bijvoorbeeld echt een keer toe?

 

  1. Lekker betaalbaar

Wil je gaan voor een recept dat gemakkelijk te maken is en ook betaalbaar? Op de Allerhande pagina vind je iedere week voedzame recepten die iedere beginnende koker kan maken!

 

  1. Zo gemaakt!

Snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat is waar @chickslovefood voor staat. Ga bijvoorbeeld voor een gezond receptje met maar vijf ingrediënten. Wordt het een stamppot, heerlijke pasta of een snel wokgerecht?

 

  1. Lezen maar

Op het instagramaccount van @keukenmeid vind je niet alleen lekkere recepten, ze deelt ook nog eens inspirerende boeken die je heerlijk wegleest. Heerlijke recepten uit eigen keuken, die je eenvoudig namaakt!

 

  1. Kijkt gemakkelijk weg

Even geen zin om zelf te koken, maar zin in een heerlijke dosis vette happen op je beeldscherm? Dan is het account @food helemaal iets voor jou. Hier delen ze iedere dag heerlijke gerechten én locaties waar je de gerechten kunt halen. Begin dus maar alvast aan die bucketlist!  

Smakelijk eten!

 

Door: Kim Tijssen