Start jouw carrière in de Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur branche – Qompas Carrièrestart
Inloggen Nog geen account?
Vul s.v.p beide velden in.

Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur

Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur

Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur

Als je wilt gaan werken in de horeca-, of recreatiebranche moet je het leuk vinden om te werken met mensen. Het gaat er om dat je gasten een leuke tijd beleven: in hotel, restaurant of café. Of je functie nu die van een hotelmanager is of een marketingstrateeg, je bent een ‘mensen-mens’ en je hebt oog voor detail. Het gaat er uiteindelijk om dat je gasten het naar de zin hebben. Je bent je bewust van het feit dat mensen zich willen ontspannen en vermaken en je draagt daar actief je steentje aan bij. Je bent daarbij ook zeer klantgericht en gastvrij. Je overziet de situatie en weet ongevraagd aan de wensen van de klant te voldoen.

Heb je interesse in cultuur en/of reizen? Bij een touroperator vind je afwisselende functies. Deze bedrijven bieden georganiseerde reizen aan, en kopen vliegtuigstoelen, busreizen en hotelovernachtingen in. Planning is een sleutelwoord. De markt moet goed in de gaten worden gehouden, consumenten moeten goed bereikt worden met slimme marketingacties en natuurlijk moeten de reizen zelf soepel verlopen. In veel functies kun je zelf ook op reis, bijvoorbeeld om een locatie te inspecteren of nieuwe contracten te tekenen. Ook zijn er hostesses op locatie, die de gasten informatie verstrekken en kunnen helpen bij vragen en problemen.

Wanneer je houdt van kunst en cultuur, is een baan in de culturele sector zeker iets voor jou. Wanneer je je hebt gespecialiseerd in een bepaald kennisgebied, en bijvoorbeeld kunstgeschiedenis hebt gestudeerd, kun je wellicht in een museum aan de slag als conservator of museumgids. Ook kun je tentoonstellingen ontwikkelen en brochures schrijven. Behalve deze inhoudelijke kant bestaat er de managementkant: ook een museum is een bedrijf en moet draaiende worden gehouden. Commerciële talenten zijn bovendien nodig voor succesvolle marketingacties.

Veelgestelde vragen

Over welke competenties moet ik beschikken in de horeca?
Kun je vanuit de horecabranche soepel overstappen naar een andere branche?
Zijn er veel banen beschikbaar bij culturele instellingen?
Zijn er goede kansen om carrière te maken in de hotelsector?
Ik houd van de horecabranche maar ik werk liever niet in de late avonduren?
Welke beroepen kan ik uitoefenen met een diploma van de Hogere Hotelschool?
Is het werk bij een touroperator seizoensafhankelijk?
Wat verdien je in de horecasector?

Bedrijven en startfuncties

 
Er zijn geen bedrijven die binnen deze branche vallen.
Er zijn geen startfuncties die binnen deze branche vallen.

Evenementen

Er zijn geen evenementen die binnen deze branche vallen.

Alle evenementen