Wat kun je verwachten

Deel dit event via:

Wil jij meewerken aan een sterk Europa? Kies dan voor een baan bij de Europese Unie! Hoe je die vindt? Meld je aan voor ons Talent Netwerk en wij helpen je op weg naar een vaste baan. We starten met een online meeting en voorlichting op donderdag 22 juni.

De uitdagingen van de Europese Unie op het gebied van o.a. duurzaamheid, veiligheid, gezondheid en de digitale transitie vragen om aanpakkers die vooruit durven denken. Daarom opent het Europees Bureau voor Personeelsselectie na de zomer een nieuwe selectieprocedure voor jonge professionals met interesse in een vaste baan bij één van de Europese instellingen. Wil jij werken aan een toekomstbestendig Europa, heb je (binnenkort) minimaal een bachelor op hbo- of wo-niveau? Meld je aan voor ons Talent Netwerk en wij begeleiden je bij de selectieprocedure. De online meeting en voorlichting op 22 juni is ons eerste aanbod via het Talent Netwerk.

Over de selectieprocedure
Na je aanmelding voor de selectieprocedure maak je een cognitieve test, een EU-kennistest en een schrijfopdracht. Dit doe je online, met toezicht op afstand. De kandidaten met de beste resultaten krijgen toegang tot passende vacatures bij instellingen als de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie. Denk hierbij aan functies als beleidsmedewerker, programmamanager, adviseur etc. Na een succesvol sollicitatiegesprek stroom je in op een baan met een vast contract.

Hoe ons Talent Netwerk je helpt
Om een interessante functie te vinden bij de Europese instellingen, is het belangrijk dat je je op tijd en goed voorbereidt op het selectie- en sollicitatietraject. Via het Talent Netwerk helpen we je hierbij, of je je nou voor het eerst oriënteert of nu al bij of met de EU werkt.

WerkenbijdeEU geeft informatie, advies en persoonlijke ondersteuning, zoals:

  • Online meeting en voorlichting ‘Op weg naar een vaste baan bij de EU’ op 22 juni;
  • Online oefenmateriaal voor alle selectietesten;
  • Een contactennetwerk met andere Nederlandse deelnemers aan de selectieprocedure.

Nadat je het selectietraject succesvol hebt doorlopen, kan je op onze inzet blijven rekenen. We adviseren je bij het kiezen uit de vacatures en bieden je een training aan bij het sollicitatie-interview. Heb je straks een vaste aanstelling bij de EU? Dan biedt dat goede carrièreperspectieven. Zo wordt het wisselen van functie aangemoedigd en kun je zelfs doorstromen naar functies op managementniveau.

Tijdens deze online meeting en voorlichting (17.00 - 18.30 uur) geven we je inzicht in de selectieprocedure. Marije, Twan, Daphne en Gijs, Nederlandse professionals bij de EU, vertellen over hun ervaringen bij de EU, de carrièremogelijkheden die de EU biedt en waarom ook jij een Europese loopbaan zou moeten overwegen. Voorlichter en kandidatenbegeleider Jasper legt je uit hoe de selectieprocedure werkt. En wat WerkenbijdeEU voor jou kan betekenen in voorbereiding op, tijdens en na het doorlopen van de selectieprocedure.

Meld je aan voor het Talent Netwerk en volg de online meeting en voorlichting!

Toevoegen aan favorieten

In 't kort

Niveau
WO, HBO
Eventtype
Masterclass
Locatie
Online
Datum
donderdag 22 juni 2023 van 17:00 tot 18:30
Aanmelden
Inschrijven kan nog tot woensdag 21 juni
aanmelden op WerkenbijdeEU