Nieuwsbericht

7 tips voor het verbeteren van je LinkedIn profiel
11-9-2018 |

7 tips voor het verbeteren van je LinkedIn profiel

Het hebben van een LinkedIn profiel is anno 2018 echt nodig. Jouw eigen netwerk en recruiters gebruiken LinkedIn om persoonlijk contact met je te zoeken. Ze vormen zelfs talentpools uit de zoekresultaten van LinkedIn. Het is daarom zonde om niet aanwezig te zijn op dit sociale platform als student of starter. Ga aan de slag met onze 7 tips en wordt gevonden door bedrijven zonder zelf actief te zijn!

1. Pas je persoonlijke URL aan
Op het moment dat jij jouw profiel net hebt aangemaakt bestaat jouw persoonlijke URL uit cijfers en letters, niet echt heel zakelijk. Gelukkig heeft LinkedIn een tool ingebouwd waarmee je dit kan wijzigen op je profielpagina. Aan de rechterzijde van je profiel vind je het blokje “openbare profiel en URL bewerken”; hier kan je de url wijzigen naar bijvoorbeeld je eigen naam. Nu ben je goed vindbaar en kan je jouw profiel gemakkelijk delen met anderen.

2. Professionele profielfoto
Net als op je cv raden wij als Qompas aan om zeker een foto op je profiel toe te voegen. Belangrijk is dat de foto zakelijk is en niet te donker overkomt. Op carrière evenementen vind je heel vaak een LinkedIn fotograaf. Super handig om hier je foto te laten maken.

3. Creatieve profieltitel
Onder je profielfoto heb je de mogelijkheid om een titel toe te voegen. Automatisch zal LinkedIn hier je huidige bijbaantje of studie neerzetten, maar je kan deze ook aanpassen naar iets anders. Je kan hier bijvoorbeeld aangeven dat je op zoek bent naar een baan. Recruiters vinden je zo gemakkelijker in het zoekoverzicht.

4. Schrijf een samenvatting
LinkedIn heeft ruimte gemaakt voor een profielschets, net zoals op je cv. Denk bij het schrijven van je samenvatting goed na over wie je bent, wat je wil en wat je kan. hierdoor is het gelijk duidelijk naar wat voor kansen jij op zoek bent op de arbeidsmarkt.

5. Bouw je netwerk op
LinkedIn draait om jouw professionele netwerk waarbij het uitnodigen van mensen op een andere manier gaat dan op bijvoorbeeld Instagram of facebook. Zo is het heel normaal iemand te vragen om te ‘linken’ op het moment dat je een sollicitatiegesprek met iemand hebt gehad of wanneer je een interessante lezing hebt gevolgd. Zo bouw je uiteindelijk een groot netwerk op waar je later nog veel aan gaat hebben.

6. Word lid van relevante groepen
Op LinkedIn kan je ook bedrijven en thema’s volgen. Hierdoor krijg je updates op je profiel en blijf je op de hoogte van alle trends rondom jouw branche/interesses en weet je wanneer bedrijven vacatures hebben openstaan. Om je voor te bereiden op het sollicitatiegesprek kan je ook de LinkedIn pagina van het bedrijf bekijken, vaak staan hier alle recente ontwikkelingen op van het bedrijf. Zo ben jij gelijk op de hoogte en maak je een goede indruk tijdens het gesprek.

7. Laat je vaardigheden onderschrijven
Op LinkedIn kan je door jouw netwerk je vaardigheden laten omschrijven. Hierdoor krijgen recruiters meer vertrouwen in wat jij kan. Laat bijvoorbeeld je stagebegeleider of collega’s bepaalde vaardigheden bevestigingen. Je kunt ze ook vragen om een referentie over jou te schrijven.