6. Arbeidsvoorwaarden

Terug naar het arbeidsvoorwaarden overzicht

Onderhandelen loont!

De laatste stap van de sollicitatieprocedure is het arbeidsvoorwaardengesprek. Dit is doorgaans meer dan een formaliteit. Je hebt zelf ook wat in te brengen! In de meeste gevallen kun je onderhandelen over de beloning van jouw werk: het salaris en de secundaire voorwaarden.

Maar hoe pak je die onderhandelingen aan? Je wilt natuurlijk het beste uit de situatie halen. Je wilt niet overvragen, maar ook niet te bescheiden zijn. Je moet je inleven in de werkgever, maar je eigen belangen niet vergeten. Dit is en blijft een balanceer act. Zie Tips voor onderhandelen voor praktische handvaten.

Kan ik onderhandelen?

Toch is er niet altijd ruimte voor onderhandelingen. Vooral starters in een krappe arbeidsmarkt durven vaak geen eisen te stellen; zij zijn allang blij een baan gevonden te hebben. Wat zijn je mogelijkheden dan?

Wie twijfelt over zijn opties, raden we aan het gewoon te vragen. Dan weet je meteen waar je aan toe bent. Wees niet bang brutaal over te komen: onderhandelen hoort er nu eenmaal bij, dus je vraag is zeker niet gek. Vraag het dus vooraf aan je gesprekspartner of recruiter.

Geen enkele ruimte: wat dan?

Soms blijkt dat er geen enkele ruimte is voor salarisonderhandelingen. Je krijgt gewoon medegedeeld wat je maandelijkse loon bedraagt. Grote organisatiesbijvoorbeeld, hanteren vaak een vaststaand salaris voor net afgestudeerde starters.

In die gevallen is het nuttig om iets te vragen over doorgroeimogelijkheden en het bijbehorend salarisperspectief. Als de stappen min of meer vastliggen en niet zo groot zijn, kun je het aanbod kritischer beoordelen. Bekijk hoeveel het aanbod afwijkt van starters in vergelijkbare posities. Als dit sterk afwijkt, kun je aantonen dat jij over dezelfde capaciteiten beschikt als jouw collega-starters. Zo creëer je ruimte voor onderhandeling.

Bedenk ook dat de onderhandelingen niet alleen gaan over het salaris. Het secundaire arbeidsvoorwaardenpakket heeft veel te bieden en is vaak ook beter onderhandelbaar.

Zorg verder dat je nooit arrogant of star overkomt als jij en de werkgever het niet meteen eens worden. Vraag in dit geval extra bedenktijd om goed over het aanbod na te denken, en weloverwogen een beslissing te nemen.

Do's and Don'ts

Wat moet je wel en niet doen tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek? Bekijk onze do's and don'ts!