6. Arbeidsvoorwaarden voorbereiden

Alle sollicitatietools bekijken
Als je alle rondes glansrijk hebt doorstaan, volgt nog een laatste gesprek: het arbeidsvoorwaardengesprek. Als je een sterke arbeidsovereenkomst wilt sluiten, zul je goed voorbereid moeten zijn, zodat je sterk staat tijdens de onderhandelingen. Het is belangrijk dat je erachter komt of er ruimte is om te onderhandelen over de beloning van jouw werk: het salaris en de secundaire voorwaarden. Hoe ga je slim te werk? Hoe overtuig jij je kersverse werkgever en wat zijn de do's en de don'ts?

Verschillen in arbeidsovereenkomsten

Verschillen in arbeidsovereenkomsten
Alle afspraken die in het arbeidsvoorwaardengesprek zijn gemaakt worden schriftelijk vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. Dit wordt ook wel het arbeidscontract genoemd.

Lees verder

Onderhandelen voor starters

Onderhandelen voor starters
De laatste stap van de sollicitatieprocedure is het arbeidsvoorwaardengesprek. Dit is doorgaans meer dan een formaliteit. Je hebt zelf ook wat in te brengen!

Lees verder

Do's and don'ts

Do's and don'ts
Hoe overtuig je je kersverse werk- gever dat jij een bepaald salaris waard bent? Hoe reageer je op het eerste bod van de werkgever? En hoe voorkom je dat je te laag wordt ingeschaald? Hier vind je onze belangrijkste tips.

Lees verder

Overzicht arbeidsvoorwaarden

Overzicht arbeidsvoorwaarden
In het arbeidsvoorwaarden- gesprek gaat het om het salaris, het aantal uren, maar ook om secundaire zaken zoals reiskostenvergoeding. Hier vind je een handig overzicht van alle onderwerpen die aan bod kunnen komen.
Lees verder

Tips voor onderhandelen

Tips
Onderhandelen over arbeidsvoorwaarden valt niet mee, zeker niet als je het voor de eerste keer doet. Belangrijk is dat je je goed voorbereidt. Deze 5 tips helpen je op weg!

Lees verder