6. Arbeidsvoorwaarden

Terug naar het arbeidsvoorwaarden overzicht

Tips voor onderhandelen

Onderhandelen over arbeidsvoorwaarden valt niet mee, zeker niet als je het voor de eerste keer doet. Belangrijk is dat je je goed voorbereidt, net als op de eerste sollicitatiegesprekken. Als je weet wat je wil bereiken en je argumenten kent, kom je beter uit je woorden. Zo overtuig je de werkgever waarom jij een bepaald salaris waard bent. De volgende 5 tips helpen je op weg!

1) Verken de markt

Verken eerst de markt. Zoek uit welk salaris gangbaar is voor deze functie. Wie weet wat een redelijk inkomen is, gaat zelfverzekerder het gesprek in. Zoek dus online naar welk inkomen marktconform is. Of vraag rond in je eigen netwerk. Zijn er wellicht familieleden of vrienden die een vergelijkbare functie uitvoeren, en wat verdienen zij?

2) Zet in op secundaire voorwaarden

Naast het regelen van goede primaire arbeidsvoorwaarden, kun je ook slim onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto, laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, opleidingen, spaarregelingen, et cetera. Wanneer het salaris vast ligt, valt juist hier veel te winnen. Het is slim om van tevoren uit te zoeken welke extra's je toekomstige werkgever te bieden heeft. Ook als je in eerste instantie niet meteen kon onderhandelen over de secundaire voorwaarden, kun je daar mogelijk in een later stadium op terugkomen.

3) Breng je meerwaarde in kaart

Denk ook eens na vanuit het perspectief van de werkgever. Het gaat hem niet om wat jij wilt, maar om wat jij voor het bedrijf betekent. Welke meerwaarde bied jij? En wat is dat waard?

Ga hierbij uit van je taken en verantwoordelijkheden. Zet op een rijtje wat jij gaat betekenen en wat dit volgens jou waard is. Schrijf eventueel voor jezelf de gehele argumentatie uit.

4) Stel een doel en ondergrens

Bedenk wat je maximaal uit de onderhandelingen wilt halen. Welk bedrag is jouw doel? Bepaal voor jezelf ook een ondergrens, wat je minimaal aan salaris en voorwaarden wilt behalen. Welk bedrag is je absolute minimum?

Wanneer de werkgever aan je vraagt aan welk salaris je zelf zat te denken, zet dan altijd wat hoger in. Maar ga er niet honderden euro's boven zitten. Dan prijs je jezelf uit de markt. Ga altijd uit van de gangbare inkomens voor vergelijkbare functies.

5) Bereid scenario's voor

Bedenk van tevoren wat je moeilijk lijkt aan het gesprek. En bereid je hier op voor. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je salariseis meteen van tafel wordt geveegd. Dit vooruitzicht klinkt voor veel starters best eng. Hoe reageer je hier op? Als je je van tevoren voorbereidt op meerdere gespreksscenario's, ga je zelfverzekerder het gesprek in . Wie een antwoord klaar heeft liggen, komt immers niet met zijn mond vol tanden te staan.

Do's and don'ts

Hoe overtuig je je kersverse werkgever dat jij een bepaald salaris waard bent? Hoe reageer je op het eerste bod van de werkgever? En hoe voorkom je dat je te laag wordt ingeschaald? Hier vind je onze belangrijkste tips. Zo weet jij effectief te onderhandelen, en begin je met een mooi startsalaris! Bekijk onze do's and don'ts