5. Assessment

Terug naar het assessment overzicht

Interview

Sollicitatiegesprekken voer je normaal gesproken met de werkgever: een directeur, manager of HR-medewerker. Hoe dit in zijn werk gaat is uitgebreid beschreven in de module Sollicitatiegesprek. Maar soms volgt na één of twee van zulke gespreksrondes nog een derde interview: als deel van het assessment. Meestal begint het assessment met dit gesprek.

Psychologisch interview

Dit gesprek voer je met een psycholoog, die getraind is in het afnemen van interviews, en dus professioneel is voorbereid. Hij of zij heeft meer afstand van de werkvloer en beoordeelt de kandidaat dus op een andere manier. Na afloop schrijft de psycholoog een rapport, dat jij ook zelf kunt inzien.

Wat voor vragen?

De psycholoog gaat gericht op zoek naar informatie over je persoonlijkheid en je competenties. De vragen die hij stelt verschillen per functie en per kandidaat. Het gaat bijvoorbeeld over je ontwikkeling, ervaringen en motivatie. Ook gaat hij in op de vaardigheden waarop je wordt getest. Er wordt dieper op in gegaan dan in de voorgaande gesprekken.

STAR-methode

Ook in dit interview wordt vaak gebruik gemaakt van de STAR-methode. Concrete situaties uit het verleden worden aangehaald om jouw competenties te beoordelen. Lees hier meer over de STAR-methode.

Do's

  • Vraag om verduidelijking wanneer je een vraag niet meteen begrijpt.
  • Het beste is om je tijdens het hele assessment, dus ook het interview, naturel te gedragen. Een geacteerde houding valt op en kan nep overkomen.
  • Wees je wel bewust van je houding. Een vriendelijke uitstraling en een rechte, open lichaamshouding wekken een positieve indruk.
  • Zorg dat je een goed beeld hebt van je eigen capaciteiten en vaardigheden, en dat je deze kunt illustreren met feitelijke voorbeelden. Ken bovendien de functie-eisen: dan weet je ongeveer waar naar gevraagd wordt.

Don'ts

  • Geef direct antwoord op de vragen. Soms is de neiging groot om vragen te omzeilen, wanneer je het echte antwoord ongunstig vindt. Maar hier win je niets mee. Dit valt de psycholoog op, en wekt de indruk dat je iets wilt verbergen.
  • Dek je niet bij voorbaat in met allerlei smoesjes. Zeg dus niet dat je slecht hebt geslapen en je nu mogelijk minder scherp bent dan normaal.
  • Wees niet bang om zelf ook vragen te stellen. Het interview hoeft geen kruisverhoor te zijn. Integendeel, probeer er een open en twee-richtingengesprek van te maken.
  • Zie voor meer gesprekstips ook de module Sollicitatiegesprek.