3. CV & Motivatiebrief

Terug naar het CV & motivatiebrief overzicht

FAQ

Moet er een pasfoto op mijn cv? Vermeld ik hobby's? En hoe ga ik om met gaten in mijn cv? Er bestaan veel vragen over het curriculum vitae.
Wij hebben de antwoorden!

1) Wat is belangrijker: brief of cv?

Een veel gemaakte fout door studenten en starters is dat ze veel tijd steken in hun motivatiebrief, maar niet in hun cv. Dit is een gemiste kans. Ervaren selecteurs vinden het cv vaak belangrijker dan de brief.

Een en ander is afhankelijk van de hoeveelheid respons. Bij veel reacties zal eerder het cv dan de brief de doorslag geven. Pas dus altijd maatwerk toe in je cv en verdeel je aandacht goed tussen beide onderdelen.

Een voorbeeld uit de praktijk: Een recruiter heeft twintig cv's voor een bepaalde functie binnengekregen, maar kan omwille van de tijd slechts vijf mensen op gesprek uitnodigen. In de eerste selectie wordt over het algemeen alleen naar de cv's gekeken en worden drie stapeltjes gemaakt: Uitnodigen, Afwijzen en Twijfelgeval.

Pas als je op de stapel Twijfelgeval terecht bent gekomen, zal de brief een rol spelen in de papieren selectie. Uiteraard wordt jouw brief uiteindelijk ook gelezen, dus met een goed cv alleen kom je er niet.

2) Hoe ga ik om met gaten in mijn cv?

Het belangrijkste is dat je er eerlijk over bent. Hetzelfde geldt voor afgebroken studies, studieswitches en tussenjaren. Door ze kort te benoemen, laat je geen gat vallen op je cv.

Als het enigszins mogelijk en passend is, geef je er ook nog een positieve draai aan. Licht in een tussenjaar bijvoorbeeld toe wat je toen wel hebt gedaan, en wat je hebt geleerd van deze periode. Als achter het gat in je cv een bewuste keuze schuil gaat, is het belangrijk dit te melden.

3) Moet ik een profielschets opnemen in mijn cv?

Een profielschets in het cv is een Amerikaans verschijnsel dat steeds vaker door Nederlandse starters overgenomen wordt. Een profielschets is een korte samenvatting van jouw kwaliteiten en ambities.

Het is geen verplicht item in je cv, maar het kan nuttig zijn om bijvoorbeeld een carrièreswitch toe te lichten of je wensen kenbaar te maken. In een profielschets kun je kort antwoord geven op vragen als wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Zorg er wel voor dat de vermelde competenties terugkomen in de ervaringen op je cv.

4) Zet ik een pasfoto op mijn cv?

In Nederland is dit in principe niet de gewoonte. Toch kiezen steeds meer starters er voor. Je kunt een pasfoto gebruiken als je daar een speciale bedoeling mee hebt. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat je representatief bent, als dat belangrijk is voor de functie.

Ook kan het nut hebben als je een beeld wil neutraliseren, dat eventueel uit je cv zou kunnen ontstaan. Wie een IT-opleiding heeft gedaan, en alleen computergames als hobby opgeeft, kan met een vlotte foto toch een sociale indruk maken. Een te snelle indeling in stereotypes kan dan worden voorkomen.

Hier ligt gelijk het risico van een foto. Je weet nooit welke indruk je foto op iemand anders maakt. Mogelijk vormt de lezer zich direct een beeld van jou, dat misschien helemaal niet juist is. Het leidt af van de inhoud.

Ons advies: vermeld een link naar je zakelijke online profiel en plaats daar een duidelijke, professionele foto. Vraagt de werkgever je toch om een foto? Kies dan voor een zakelijke profielfoto.

5) Gebruik ik afkortingen?

Bij de namen van opleidingen, organisaties, diploma's et cetera is het belangrijk om volledig te zijn en de officiële naam te gebruiken. Voor de naam van je diploma bijvoorbeeld is het beter om Masters of Law te gebruiken dan de afkorting LL.M. Zo gebruik je ook liever de hele naam van je universiteit dan alleen de afkorting.

6) Moet ik referenties om mijn cv vermelden?

Het is doorgaans niet nodig referenties in je cv op te nemen, als daar niet expliciet in de vacature om gevraagd wordt. Aan het begin van de sollicitatieprocedure zijn werkgevers hier nog niet sterk in geïnteresseerd. Pas later in de procedure zullen ze hier om vragen, om alsnog inlichtingen in te winnen. Wordt er niet om gevraagd, maar wil je toch laten weten dat je over referenties beschikt, vermeld dan 'Referenties: op aanvraag'.

Wordt er wel specifiek om referenties gevraagd, neem dan een apart kopje 'Referenties' op. Bedenk wie je ervaringen goed kan verwoorden en vermeld het bedrijf, zijn of haar volledige naam, functie- en contactgegevens.

7) Vermeld ik hobby's op mijn cv?

Ons advies: ja! Voeg aan het einde een kopje 'hobby's' of 'interesses' toe, en zet uiteen waar jij in je vrije tijd mee bezig bent. Hobby's kunnen namelijk ook iets zeggen over jouw competenties. Doe je bijvoorbeeld aan teamsport, dan kan dit samenwerkingsvermogen of competiviteit onderstrepen.

Verder zoeken recruiters en werkgevers niet alleen naar vaardigheden, maar ook naar een mens met een persoonlijkheid. Naast het werk ben je ook iemand. Pas jij bij het bedrijf? Is er een klik? Wie zijn interesses op het cv zet, maakt een completere eerste indruk.

Let wel op dat je zo concreet mogelijk bent. Opgeven dat je van 'lezen, reizen, sporten' houdt is niet erg spannend; dit onderscheidt je niet van anderen. Maar wie aangeeft graag 'japanse fictie' te lezen, een 'reis naar zuid-oost-azië' gemaakt te hebben, of te 'trainen voor een marathon' wekt juist wel interesse. Hoe specifieker hoe beter.

8) Moet ik mijn competenties letterlijk vermelden?

Sommige mensen vermelden onderaan hun cv nog een lijstje met losse competenties, bijvoorbeeld onder een kopje 'aanvullende informatie'. Ze sommen bijvoorbeeld op: Competenties: Commercieel, resultaatgericht, teamspeler

Erg overtuigend is dit echter niet. Het blijft niet hangen bij de lezer. Probeer altijd je competenties te ondersteunen met een voorbeeld. Relateer ze aan concrete ervaringen op je cv. Leg het dus liever uit onder het kopje werkervaring (zie vorige vraag). Of neem het op in een profielschets (zie volgende vraag).

Als je toch voor een lijstje met competenties kiest, zorg dan dat je voor het gesprek goede voorbeelden paraat hebt (zie STAR-methode).

9) Hoe houd ik het overzicht tussen meerdere sollicitaties?

Als aankomende starter op de arbeidsmarkt zou het onverstandig zijn je pijlen op één doel te richten. Om je sollicitaties naast elkaar te managen en pijnlijke vergissingen te voorkomen, kun je een sollicitatie-overzicht bijhouden. Maak voor jezelf een eenvoudig overzicht in Excel en geef per sollicitatie aan wie de contactpersoon is en in welke fase de sollicitatie zich bevindt.

10) Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Stel jouw vraag hier!

Checklist

Een fout is snel gemaakt! Hoe veel tijd je ook aan je cv
besteedt, en hoe nauwkeurig je ook bent, er zijn altijd zaken
waar je zelf niet aan denkt. Loop daarom je cv eens na met
onze checklist. Zo voorkom jij de meestgemaakte fouten.
Ga naar de checklist