4. Jezelf verkopen

Terug naar het jezelf verkopen overzicht

Voorbereiden: tips!

De grootste beginnersfout bij sollicitaties is onvoldoende voorbereiding. Veel kandidaten denken dat het genoeg is een net pak aan te trekken en gewoon op te komen dagen voor het gesprek. Of ze bereiden wat standaardvragen voor, en daar houden ze het bij.

Helaas redden deze mensen het meestal niet. Ze stellen algemene vragen die ze zelf hadden kunnen opzoeken, weten te weinig van de functie af, en moeten continu improviseren. Bereid je daarom inhoudelijk goed voor en vergroot je kansen aanzienlijk.

Begrijp de vacature

Misschien wel het belangrijkste advies is: weet wat de functie precies inhoudt. Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden? Met wie moet je samenwerken? Wat zijn de verantwoordelijkheden?

Pas zodra je weet wat het werk inhoudt, kun je goed uitleggen waarom jij hiervoor geschikt bent. Is de functie van tevoren nog niet helemaal duidelijk? Schroom dan niet even te bellen.

Lees over het bedrijf

Verdiep je inhoudelijk in de organisatie waar je solliciteert. Lees de website van het bedrijf, het jaarverslag, en zoek verder op internet. Zorg dat je een indruk krijgt van het bedrijf: het aantal werknemers, de klanten, en de sfeer. Vaak staat op de website ook een visie vermeld: zo weet je waar het bedrijf heen wil.

In het gesprek kun je hier eventueel aan refereren. Zo toon je interesse, en laat je zien dat je het gesprek serieus neemt. Bovendien weet je dan een beter antwoord op de vraag 'waarom wil je juist hier werken?'

Verdiep je in de branche

Vergeet niet om je ook te verdiepen in de branche waar je solliciteert. Wat zijn de ontwikkelingen waar het bedrijf mee te maken krijgt? Vindt er enorme groei plaats, of worstelt de organisatie zich door een crisis? En wat zijn de uitdagingen voor de toekomst?

Zorg dat je hier van op de hoogte bent. Dan kun je op hetzelfde niveau praten als de interviewer. En soms wordt letterlijk gevraagd of je een ontwikkeling in de branche kan noemen. Het werkt in je voordeel als je bewijst je echt verdiept te hebben. Het onderstreept jouw motivatie.

Zoek de gesprekspartner

Een goede tip is om van tevoren je gesprekspartner op te zoeken, bijvoorbeeld via Google of LinkedIn. Of lees het profiel van de recruiter, hier op Qompas. Hebben jullie wellicht gemeenschappelijke kennissen? Of hebben jullie dezelfde studie gevolgd? Dit kan bijdragen aan de 'klik'. Zorg daarom dat je weet met wie het gesprek plaatsvindt. Soms wordt dit al medegedeeld per e-mail of telefoon. Zo niet, vraag het dan zeker even na.

Ken je cv

Zodra je op de hoogte bent van de branche, het bedrijf, en de functie, moet je je afvragen: hoe pas ik hier in? Waarom ben jij de beste kandidaat voor deze functie? Dat is de vraag waar de werkgever een antwoord op zoekt. Het doel van het gesprek is het maken van een match: jij bewijst waarom jouw profiel aansluit bij de vacature.

Ken daarom je cv door en door. Vaak vormt dit zelfs de leidraad voor het gesprek (zie ook Gespreksopbouw). Zeg je dingen die niet kloppen met je cv, of kun je een 'gat' niet uitleggen, dan kom je niet goed over. Weet feilloos waar je wanneer hebt gewerkt, en waarom je bepaalde beslissingen hebt genomen.

Oefenen met de meest gestelde sollicitatievragen?
Bekijk de module 'Een sollicitatiegesprek oefenen'

STAR-methode

Een veelgebruikte gesprekstechniek in sollicitatiegesprekken
is de STAR-methode. Niet iedere interviewer is hier bekend
mee, maar veel recruiters en personeelsmanagers van grote bedrijven zweren erbij. Lees hier alles over STAR